سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثرات اقتصادی اجتماعی کشت زعفران بر خانوارهای روستاییبا تاکید بر کشاورزی پایدار(نمونه مورد مطالعه: دهستان بالا ولایت، شهرستان باخرز)

Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 712

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_SAFRON-4-1_006

Index date: 10 September 2017

بررسی اثرات اقتصادی اجتماعی کشت زعفران بر خانوارهای روستاییبا تاکید بر کشاورزی پایدار(نمونه مورد مطالعه: دهستان بالا ولایت، شهرستان باخرز) abstract

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات اجتماعی، اقتصادی زعفران بر خانوارهای روستایی با روش توصیفی- تحلیلی و توسط مطالعات میدانی و کتابخانه ای صورت گرفته است . جامعه آماری مورد نظر تمام خانوارهای 13 روستای دهستان بالا ولایت شهرستان باخرز N=2908 می باشد که از این میان 272 خانوار به صورت تصادفی انتخاب شده اند. پرسشنامه ای جهت گردآوری اطلاعات تنظیم شد و بو اساس جمعیت روستاهای دهستان در روستاها توزیع شد. روایی پرسشنامه توسط اساتید گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی و ترویج و اموزش کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت. ضریب اعتبار پرسشنامه نیز توسط نرم افزار SPSS برابر با 0/81 بدست آمد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که شرایط زیست محیطی منطقه برای کشت زعفران مناسب می باشد، زیرا سطح معنی داری هر سه متغیر در نظر گرفته شده شرایط کم آبی منطقه و نیاز کم زعفران به آب ، کیفیت مناسب خاک برای کشت زعفران ، نفصل مناسب برداشتم در سطح یک درصد معنی دار است. مچنین نتیجه آزمون T-Test نشان میدهد که سطح معنی داری برای شاخصض های انسانی، آموزش و ترویج کشت زعفارن و داشتن تجربه و دانش بومی زعفران کاری برابر با 0/000 بدست آمده است در ادامه اثرات مثبت اجتماعی - اقتصادی کشت زعفران بر خاواردهای روستایی به اثبات رسیده است به طوری که درآمد زعفران در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی در سطح یک درصد معنی دار است و میانگین بالای 3/38 و 3 تایید شده است.

بررسی اثرات اقتصادی اجتماعی کشت زعفران بر خانوارهای روستاییبا تاکید بر کشاورزی پایدار(نمونه مورد مطالعه: دهستان بالا ولایت، شهرستان باخرز) Keywords:

بررسی اثرات اقتصادی اجتماعی کشت زعفران بر خانوارهای روستاییبا تاکید بر کشاورزی پایدار(نمونه مورد مطالعه: دهستان بالا ولایت، شهرستان باخرز) authors

خدیجه بوزرجمهری

دانشیار، و دانشجوی دکتری یروه جیرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکدهادبیات و علوم انسانی، دانشگاه فردوسی مشهد

فهیمه شیخ احمدی

کارشناسی ارشد جیرافیا و برنامه ریزی روستایی.

خدیجه جوانی

دانشیار، و دانشجوی دکتری یروه جیرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکدهادبیات و علوم انسانی، دانشگاه فردوسی مشهد