سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تالاب هورالعظیم از تخریب تا احیاء: چالش ها و راهکارهای پیش رو

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,117

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HAMOUN01_009

Index date: 21 October 2017

تالاب هورالعظیم از تخریب تا احیاء: چالش ها و راهکارهای پیش رو abstract

تالاب های بین النهرین از سه تالاب اصلی و مهم هور مرکزی، هورالحمار و هورالهویزه / هورالعظیم تشکیل شده است که دو تالاباول کاملا در کشور عراق واقع شده و تالاب هورالهویزه / هورالعظیم بر روی مرز ایران و عراق گسترده شده است. این تالاب ها کهاز رودخانه های دجله، فرات و کرخه تغذیه می گردند، از دهه 1980 در معرض پیامدهای پروژه های سدسازی ترکیه و همچنیناقدامات زهکشی رژیم صدام که با اهداف توسعه کشاورزی، سیاسی و نظامی انجام شد، قرار گرفتند. نتیجه این اقدامات، خشکشدن کامل هورالحمار و هور مرکزی و همچنین حدود 70 درصد از هورالهویزه/هورالعظیم بوده است. این مقاله علاوه بر مروریبر روند تخریب و کاهش سطح تالاب های مذکور و بیان اثرات اجتماعی و زیست محیطی تخریب این تالاب ها در سال های اخیر،به اقدامات مدیریتی و اجرایی کشور ایران برای کاهش این اثرات و همچنین بیان چالش ها و تعاملات بین دو کشور در زمینهتامین آب و حفاظت محیط زیست می پردازد. بررسی ها نشان می دهد که تنها راه احیاء این تالاب ها، تعامل موثر کلیه کشورهایذیربط در حوضه می باشد.

تالاب هورالعظیم از تخریب تا احیاء: چالش ها و راهکارهای پیش رو Keywords:

تالاب های بین النهرین , هورالهویزه / هورالعظیم , مدیریت تالاب مرزی , دایک مرزی , کرخه , طوفان های گرد و خاک

تالاب هورالعظیم از تخریب تا احیاء: چالش ها و راهکارهای پیش رو authors

جبار وطن فدا

مدیر کل دفتر رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، تهران، ایران

فریبا آوریده

رییس گروه رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، تهران، ایران

مهدی لشکری

کارشناس رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، تهران، ایران

مقاله فارسی "تالاب هورالعظیم از تخریب تا احیاء: چالش ها و راهکارهای پیش رو" توسط جبار وطن فدا، مدیر کل دفتر رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، تهران، ایران؛ فریبا آوریده، رییس گروه رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، تهران، ایران؛ مهدی لشکری، کارشناس رودخانه های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس راهکارها و رهیافت های احیا تالاب بین المللی هامون پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تالاب های بین النهرین، هورالهویزه / هورالعظیم، مدیریت تالاب مرزی، دایک مرزی، کرخه، طوفان های گرد و خاک هستند. این مقاله در تاریخ 29 مهر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2117 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تالاب های بین النهرین از سه تالاب اصلی و مهم هور مرکزی، هورالحمار و هورالهویزه / هورالعظیم تشکیل شده است که دو تالاباول کاملا در کشور عراق واقع شده و تالاب هورالهویزه / هورالعظیم بر روی مرز ایران و عراق گسترده شده است. این تالاب ها کهاز رودخانه های دجله، فرات و کرخه تغذیه می گردند، از دهه 1980 در ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی طوفان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تالاب هورالعظیم از تخریب تا احیاء: چالش ها و راهکارهای پیش رو با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.