سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر فشردگی خاک بر ترسیب کربن و نیتروژن در خاک و گیاه گندم و خصوصیات فیزیکیخاک (مطالعه موردی: اراضی دیم شمال آق قلا، استان گلستان)

Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 463

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JSW-29-6_014

Index date: 24 October 2017

تاثیر فشردگی خاک بر ترسیب کربن و نیتروژن در خاک و گیاه گندم و خصوصیات فیزیکیخاک (مطالعه موردی: اراضی دیم شمال آق قلا، استان گلستان) abstract

فشردگی خاک به یک مشکل فراگیر در سطح دنیا تبدیل شده و یکی از عوامل موثر در تخریب اراضی به خصوص در اراضی کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک به شمار می رود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر فشردگی خاک بر روی توان ترسیب کربن و نیتروژن در خاک و گیاه گندم و خصوصیات فیزیکی خاک (وزن مخصوص ظاهری، تخلخل، رطوبت اشباع خاک و ثبات خاکدانه ها) می باشد. این تحقیق در ایستگاه تحقیقاتی مزرعه نمونه ارتش شهر انبار الوم استان گلستان در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای این تحقیق عبارت بودند از: تیمار شاهد (بدون فشردگی مصنوعی)، تیمار2 (2 بار عبور تراکتور سنگین)، تیمار 3 (4 بار عبور تراکم سنگین) و تیمار 4 (6 بار عبور تراکتور سنگین). در این تحقیق پس از اندازه گیری خصوصیات مورد نظر، دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS 16.0 تجزیه اماری شد و جهت مقایسه میانگین تیمارها نیز از آزمون LSD در سطح 5% استفاده گردید. نتایج نشان داد که سطوح مختلف فشردگی خاک باعث افزایش معنی دار جرم مخصوص ظاهری خاک گردید. نتایج همچنین نشان داد که تمام تیمارهای فشردگی خاک باعث کاهش معنی دار ترسیب کربن و نیترون در خاک و گیاه گندم، پایداری خاکدانه ها و رطوبت اشباع خاک گردید. از سوی دیگر میزان شوری و اسدیته خاک بر اثر تیمارهای فشردگی خاک افزایش یافت.

تاثیر فشردگی خاک بر ترسیب کربن و نیتروژن در خاک و گیاه گندم و خصوصیات فیزیکیخاک (مطالعه موردی: اراضی دیم شمال آق قلا، استان گلستان) Keywords:

تاثیر فشردگی خاک بر ترسیب کربن و نیتروژن در خاک و گیاه گندم و خصوصیات فیزیکیخاک (مطالعه موردی: اراضی دیم شمال آق قلا، استان گلستان) authors

زهرا سعیدی فر

دانشجوی دکترای بیابان زدایی، دانشکده کویرشناسی، دانشگاه سمنان

حمید رضا عسگری

استادیار گروه مدیریت مناطق بیابانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعیگرگان

فرشید اکرم قادری

استادیار گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان