سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر مستقیم و غیر مستقیم کمال گرایی مثبت و منفی بر اضطراب و افسردگی دانشجویان: نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 799

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PSYCHO04_231

Index date: 8 November 2017

اثر مستقیم و غیر مستقیم کمال گرایی مثبت و منفی بر اضطراب و افسردگی دانشجویان: نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی abstract

میزان بالای همایندی مرضی بین افسردگی واضطراب منجر به تحقیق در مورد مکانیسم های زیربنایی دخیل در این همایندی گردیده است، که اغلب به عنوان عوامل بین تشخیصی از آنها یاد می شود. پژوهش حاضر با هدف آزمون معادلات ساختاری کمال گرایی مثبت و منفی با اضطراب و افسردگی دانشجویان با نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، طرح ریزی و اجرا شد. به این منظور از میان دانشجویان مونت و مذکر دانشگاه آزاد کرج که به عنوان جامعه آماری این پژوهش در نظر گرفته شده اند، تعداد 300 نفر (154 نفر مرد و 146 نفر زن) به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت اندازه گیری متغیرهای پژوهش از پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجان (CERQ)، مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی (FPANPS 20) و نیز پرسشنامه اضطراب و افسردگی (DASS) استفاده شد. به منظور بررسی فرضیه های مظرح در پژوهش حاضر از روش تحلیل مسیر استفاده شده است. یافته ها بیانگر آن بود که کمال گرایی مثبت و منفی فقط به صورت غیرمستقیم (با میانجیگری تنظیم شناختی هیجان) با اضطراب و افسردگی، رابطه معناداری دارد. همچنین راهبردهای تنظیم شناختی هیجان مثبت با اضطباب و افسردگی رابطه معکوس معنادار و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان منفی با اضطباب و افسردگی رابطه مثبت معناداری داشت. کمال گرایی مثبت و منفی نیز با راهبردهای تنظیم شناختی هیجان مثبت و منفی رابطه معناداری داشت. این نتایج نشان می دهد که راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و ابعاد کمال گرایی عامل بسیار مهمی در ایجاد افسردگی و اضطراب دانشجویان می باشد و تقویت ایعاد مثبت این متغیرهای زیربنایی اضطراب و افسردگی می تواند عامل مهمی در پی ریزی مداخلات درمانی باشد.

اثر مستقیم و غیر مستقیم کمال گرایی مثبت و منفی بر اضطراب و افسردگی دانشجویان: نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی Keywords:

کمالگرایی , راهبردهای تنظیم شناختی هیجان , اضطراب و افسردگی

اثر مستقیم و غیر مستقیم کمال گرایی مثبت و منفی بر اضطراب و افسردگی دانشجویان: نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی authors

عفت شیرازی

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج

هاله سادات ساعتچی

دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن

مقاله فارسی "اثر مستقیم و غیر مستقیم کمال گرایی مثبت و منفی بر اضطراب و افسردگی دانشجویان: نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی" توسط عفت شیرازی، کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج؛ هاله سادات ساعتچی، دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی،مشاوره و علوم رفتاری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کمالگرایی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، اضطراب و افسردگی هستند. این مقاله در تاریخ 17 آبان 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 799 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که میزان بالای همایندی مرضی بین افسردگی واضطراب منجر به تحقیق در مورد مکانیسم های زیربنایی دخیل در این همایندی گردیده است، که اغلب به عنوان عوامل بین تشخیصی از آنها یاد می شود. پژوهش حاضر با هدف آزمون معادلات ساختاری کمال گرایی مثبت و منفی با اضطراب و افسردگی دانشجویان با نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، طرح ریزی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر مستقیم و غیر مستقیم کمال گرایی مثبت و منفی بر اضطراب و افسردگی دانشجویان: نقش میانجی راهبردهای تنظیم شناختی با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.