تاثیر انجام تمرینات مقاومتی سنتی و بسیارآهسته بر تغییرات کراتین کیناز سرمی و غلظت لکوسیتهای خون محیطی افراد تمرین کرده مقاومتی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 221

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF02_299

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1397

Abstract:

تمرین مقاومتی به عنوان تمرین های قدرتی یا تمرینات با وزنه شناخته میشود که با هدف افزایش قدرت، توده عضلانی، بهبود عملکرد ورزشی و افزایش توده بدون چربی بهطور معمول توسط مربیان و ورزشکاران مورد استفاده قرار میگیرد(.(1 براین اساس برنامههای تمرین مقاومتی با استفاده از انقباضهایی با سرعت متوسط، آهسته و بسیار آهسته تدوین شدهاند. در تمرین با سرعت بسیارآهسته، یک تکرار در مدت زمان 10 تا 60 ثانیه انجام میگیرد .(2) بنابراین، ممکن است متناسب با افزایش مدت، شدت و سرعت انقباض و فشار ناشی از آن، میزان آسیب عضلانی و پاسخ التهابی نیز تغییریابد .(2) یکی از عوامل دخیل در این زمینه، سرعت انقباض است که میتواند اندازه آسیب عضلانی را تحت تاثیر قرار داده و باعث تحریک فرآیندهای التهابی بعدی شود. در صورتیکه، علل این رابطه هنوز به خوبی مشخص نشده است. با این حال، مطالعاتی وجود دارد که نشانگر پاسخ آسیب عضلانی بیشتر متعاقب فعالیتهای مقاومتی سریع نسبت به آهسته است .(3 ) در این زمینه، اید و همکاران (4) با بررسی سرعت انقباضات در یک جلسه فعالیت مقاومتی با وزنه در قسمت پایینتنه در مردان تمرین کرده نشان دادند که علایم ناشی آسیب عضلانی متعاقب انقباضات سریع نسبت به انقباضات آهسته بیشتر بود. از طرفی، در برخی تحقیقات متناقض، باروسو و همکاران (2) تفاوتی در آسیب عضلانی مابین فعالیتهای اسنتریک آهسته و سریع در افراد تمرین نکرده مشاهده نکردند.

Authors

میرمجید خالقی

کارشناس ارشد، فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

نادر نجفی

دانشجوی کارشناسی شد،ار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آذربایجان، تبریز، ایران