تاثیر مکمل سازی کوتاه مدت زنجبیل بر شاخص های عملکردی متعاقب کوفتگی عضلانی تاخیری بعد از تمرینات مقاومتی در دانشجویان تربیت بدنی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 298

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF02_319

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1397

Abstract:

کوفتگی عضلانی ناشی از تمرینات برونگرا، پدیدهای است که در همه فعالیتهای ورزشی ایستا و پویا رخ میدهد. کوفتگی عضلانی منجر به اختلال در ساختار عضله شده و باعث رهایش آنزیمهای درونسلولی (کراتینکیناز و لاکتات دهیدروژناز) به درون جریان خون24 الی 48 ساعت پس از فعالیت میشود .(1) راهکارهای مختلفی جهت درمان یا کاهش عوارض کوفتگی عضلانی اشاره شده است که از آن جمله می توان به مکملهای عذایی و طبیعی بدلیل اینکه عوارض خاصی را در پی ندارد اشاره نمود.(.(2 هدف: به هر حال، با توجه به ابهامات و تناقضات مربوط به اثرات مفید مکمل سازی زنجبیل پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مکمل سازی کوتاه مدت زنجبیل بر بر شاخصهای عملکردی متعاقب کوفتگی عضلانی ×شاخصهای عملکردی متعاقب کوفتگی عضلانی تاخیری بعد از تمرینات مقاومتی در دانشجویان تربیت بدنی بود.روششناسی: به این منظور 30 نفر از دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه تبریز با مشخصات آنتروپومتریک جدول1-1 در رده سنی 24-18 ساله به صورت داوطلبانه در این پژوهش در قالب یک طرح نیمه تجربی دوسویه کور، شرکت کردند. و به دو گروه همگن، 15 نفره دارونما ( گروه کنترل) و 15 نفر مصرف کننده مکمل زنجبیل تقسیم شدند. در ابتدا مشخصات آنتروپومتریکی (قد، وزن، سن و درصد چربی) آزمودنیها اندازه گیری شد سپس آزمودنیها برای ثبت یک تکرار بیشینه در دستگاههای پرس پا، پشت پا و چهار سر در آزمایشگاه حضور یافتند.بعد از مشخص شدن1RM آزمودنی ها، به مدت 10 روز شروع به مصرف مکمل زنجبیل و دارونما به مقدار دو گرم بر اساس وزن بدن نمودند. با توجه به اینکه حداکثر مقدار مناسب جهت تاثیر گذاری در سیستم عصبی مرکزی دو گرم می باشد((3 لذا مقدار دو گرم برای آزمودنیها در نظر گرفته شد. همچنین نحوه مصرف مکملها و اینکه در طول 10 روز مکمل سازی از داروها و مکملهای دیگر استفاده نکنند توضیح داده شد.بعد از اتمام دوره ی مکمل سازی، آزمودنی ها جهت ایجاد کوفتکی عضلانی شروع به انجام تمرینات مقاومتی در حرکات پرس پا، پشت ران و جلو ران بر اساس 80 درصد یک تکرار بیشینه کردند. تجزیه و تحلیل دادهها، از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و به منظور بررسی نرمال بودن دادهها از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف و برای مقایسه میانگینهای دو گروه، از آزمونهای پارامتریک تحلیل واریانس مکرر (ANOVA)، تعقیبی بونفرونی از طریق نرم افزار SPSS22 در سطح معنیداری (α≤0/05) تجزیه و تحلیل شد.نتایج: نتایج تحقیق نشان داد که میزان درک درد عضلانی بعد از تمرینات مقاومتی در مراحل بلافاصله، 24 و 48 ساعت بعد از تمرینات مقاومتی نسبت به گروه کنترل کمتر شده بود. (P<0/05)این در حالی است که،این مدت مکمل سازی بر میزان دامنهی حکتی مفصل زانو وحجم عضلات ران تاثیر گذار نبود.(.(P> 0/05بحث: نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت مکمل زنجبیل بر درک درد عضلانی، به افراد شرکت کننده در فعالیتهای مقاومتی ، پیشنهاد میشود که برای کاهش میزان درد عضلات در طول ما قبل از مسابقات و تمرینات، این ماده را با احتیاط در رژیم غذایی ورزشکاران بگنجانند. به ویژه اینکه برای مصرف کوتاه مدت آن عوارض جانبی نیز گزارش نشده است.

Authors

وحید ساری صراف

دانشیار و عضو هییت علمی دانشگاه تبریز

بابک محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی دانشگاه تبریز