سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی جهت گیری جغرافیایی با رویکرد طراحی اقلیمی در دو بافت سنتی و مدرن ( مطالعه موردی محله شیشه گرخانه و گلشهر 2 ارومیه )

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 518

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CICEAUD01_1692

Index date: 18 April 2018

بررسی تطبیقی جهت گیری جغرافیایی با رویکرد طراحی اقلیمی در دو بافت سنتی و مدرن ( مطالعه موردی محله شیشه گرخانه و گلشهر 2 ارومیه ) abstract

در تمام طول تاریخ معماری و ساختمان سازی، طراحان همواره در صدد پاسخگویی به شرایط آب و هوایی بوده اند حتی در معماری به اصطلاح بدوی طراحی اقلیمی دارای بیان دقیق و استادانه بوده است خواه در ساختمانهای روستایی واقع در کوهای آلپ در معرض باد و خواه در خانه های سنتی فلات مرکزی ایران که در مقابل حرارت خورشید محافظت می شدند. در طراحی ساختمانهای معاصر نیز می باید طراحی و جهت گیری اقلیمی مناسب با توجه به منطقه جغرافیایی مورد نظر لحاظ شود تا ضمن تامین انرژی مورد نیاز ساختمان و تامین آسایش برای ساکنان آن، مصرف سوخت های فسیلی و نیز انتشار گازهای آلاینده کاهش یابد. شیوه تحقیق در این پژوهش مبتنی بر گردآوری آمار و اصلاعات اقلیمی، انرژی تابشی خورشید و جهات وزش باد های اورمیه برای بهره مندی بهینه از این دو عامل اقلیمی با مطالعه تطبیقی دو محله مدرن و سنتی میزان تطبیق پزیری برای دریافت انرژی تابشی خورشید با کمینه کردن تاثیرات منفی باد نامطلوب در کنار بیشینه سازی استفاده از باد مطلوب جهت تامین شرایط آسایش حرارتی می باشد. نتایج حاصله موید آن است که 10 % خانه های بافت سنتی و 51 % بافت مدرن از دریافت انرژی تابشی خورشید بی بهره هستند و جهت گیری مناسب برای دوری از اثرات مخرب باد زمستانی برای دو بافت سنتی و مدرن به ترتیب 54% و 50 % و جذب نسیم تابستانی نیز به ترتیب قبلی 55 % و 50 % می باشد و در نتیجه بافت سنتی نسبت به بافت مدرن تطابق بیشتری را به لحاظ جهت گیری جغرافیایی مطابقت بیشتری مبتنی بر اصول طراحی اقلیمی دارد.

بررسی تطبیقی جهت گیری جغرافیایی با رویکرد طراحی اقلیمی در دو بافت سنتی و مدرن ( مطالعه موردی محله شیشه گرخانه و گلشهر 2 ارومیه ) Keywords:

بررسی تطبیقی جهت گیری جغرافیایی با رویکرد طراحی اقلیمی در دو بافت سنتی و مدرن ( مطالعه موردی محله شیشه گرخانه و گلشهر 2 ارومیه ) authors

حجت اصغری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده معماری و هنر، معماری، تبریز، ایران

سحر اسمعیلی دیزج

کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، دانشکده معماری و هنر، معماری، نور، ایران

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی جهت گیری جغرافیایی با رویکرد طراحی اقلیمی در دو بافت سنتی و مدرن ( مطالعه موردی محله شیشه گرخانه و گلشهر 2 ارومیه )" توسط حجت اصغری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده معماری و هنر، معماری، تبریز، ایران؛ سحر اسمعیلی دیزج، کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، دانشکده معماری و هنر، معماری، نور، ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران،معماری و شهرسازی ایران معاصر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله طراحی اقلیمی، جهت گیری، تابش خورشیدی، باد، سنتی، مدرن هستند. این مقاله در تاریخ 29 فروردین 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 518 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در تمام طول تاریخ معماری و ساختمان سازی، طراحان همواره در صدد پاسخگویی به شرایط آب و هوایی بوده اند حتی در معماری به اصطلاح بدوی طراحی اقلیمی دارای بیان دقیق و استادانه بوده است خواه در ساختمانهای روستایی واقع در کوهای آلپ در معرض باد و خواه در خانه های سنتی فلات مرکزی ایران که در مقابل حرارت خورشید ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی جهت گیری جغرافیایی با رویکرد طراحی اقلیمی در دو بافت سنتی و مدرن ( مطالعه موردی محله شیشه گرخانه و گلشهر 2 ارومیه ) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.