سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اهمیت بیوتکنولوژی و نقش آن در زمینه های مختلف کشاورزی پایدار

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,528

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCMDSAI01_092

Index date: 12 June 2009

اهمیت بیوتکنولوژی و نقش آن در زمینه های مختلف کشاورزی پایدار abstract

در دهه های اخیر محققین و دناشمندان علوم کشاورزی در سراسر جهان به روش صنعتی بر پایه اصول بیولوژیکی که با نام های مختلف چون طبیعی، آلی، کم مصرف، متفاوت، بیودینامیک، نام گذاری شده است واکنش نشان داده و به سوی آن جذب شده اند. رشد جمعیت، کمبود غذایی، سوء تغذیه، خشکسالی و سرمازدگی، آثار سوء زیست محیطی بر اثر مصرف بی رویه نهاده های کشاورزی از موضوعاتی است که متخصصین را در پرداختن به حوزه های مختلف کشاورزی و بیوتکنولوژیکی مشغول ساخته است با توجه به روند روز افزون جمعیت دو راه جهت افزایش عملکرد در بخش کشاورزی توصیه می شود. راه اول توسعه اراضی قابل کشت در کشور و راه دوم افزایش عملکرد در واحد سطح. امکان افزایش اراضی قابل کشت در کشور حتی با تخریب جنگلها و بیابان زدایی به زیر 5% می رسد بنابراین افزایش عملکرد در بخش کشاورزی بکارگیری علم بیوتکنولوژی است. تحولات گسترده علمی و نتایج حاصله در بیوفناوری گیاهی و مهندسی ژنتیک امید تازه ای در تامین غذای بیش از ده میلیارد نفر در چهل سال آینده را نوید می دهد. پیگیری نتایج آزمایشات در حوزه های مختلف کشاورزی و دامپروری در کشورمان نیز در سالهای اخر توانسته است در شکل گیری و عملکرد موسسات تحقیقاتی در مهندسی ژنتیک و فن آوری زیستی منجر به تولید محصولاتی شود که افزایش عملکرد در واحد سطح را نشان می دهد. کشت سلول های بنیادی، بافتها، اندامهای گیاهی و غیره تلاش در تولید محصولات تراریخته را افزایش داده است. بیوتکنولوژی ضمن کاهش هزینه می تواند تولید را میز بالا برده و نیاز غذایی به شکل کاملا ایمن را برای بشر تضمین نماید کاهش استفاده از منابع تجدید ناپذیر، بهینه سازی مدیریت و استفاده از منابع زمینی، تولید محصولات سالم بدون استفاده از ترکیبات شیمیایی، پرورش دامهای اهلی سالم بدون استفاده از آنتی بیوتیکها و هورمونها افزایش و حفاظت از حاصلخیزی خاک، کنترل بیولوژیکی آفات از روشهایی است که کشاورزی پایدار را ضمانت می کند. در این نوشتار از نقش بیوتکنولوژی در زمینه های مختلف پایداری کشاورزی و توسعه پایدار بحث گردیده و نتایج تحقیقات در افزایش تولید، جلوگیری از اضمحلال محیط زیست و غیره بیان می شود.

اهمیت بیوتکنولوژی و نقش آن در زمینه های مختلف کشاورزی پایدار Keywords:

اهمیت بیوتکنولوژی و نقش آن در زمینه های مختلف کشاورزی پایدار authors

اورنگ استقامت

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

رضا تقی زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

مقاله فارسی "اهمیت بیوتکنولوژی و نقش آن در زمینه های مختلف کشاورزی پایدار" توسط اورنگ استقامت، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا؛ رضا تقی زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مدیریت و توسعه کشاورزی پایدار در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کشاورزی پایدار، تراریخته، بیوتکنولوژی هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3528 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در دهه های اخیر محققین و دناشمندان علوم کشاورزی در سراسر جهان به روش صنعتی بر پایه اصول بیولوژیکی که با نام های مختلف چون طبیعی، آلی، کم مصرف، متفاوت، بیودینامیک، نام گذاری شده است واکنش نشان داده و به سوی آن جذب شده اند. رشد جمعیت، کمبود غذایی، سوء تغذیه، خشکسالی و سرمازدگی، آثار سوء زیست محیطی بر اثر ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی و محصولات تراریخته طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اهمیت بیوتکنولوژی و نقش آن در زمینه های مختلف کشاورزی پایدار با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.