سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی کمی و کیفی دسترسی به کاربری های شهری در پایداری اجتماعی مجتمع ساختمان های بلندمرتبه (مطالعه موردی: منطقه 1 تهران)

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 655

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GPACONF06_004

Index date: 2 September 2018

ارزیابی کمی و کیفی دسترسی به کاربری های شهری در پایداری اجتماعی مجتمع ساختمان های بلندمرتبه (مطالعه موردی: منطقه 1 تهران) abstract

در نیمه دوم قرن بیستم، بخصوص در سه ده ه آخر آن، شهرها با سرعت زیادی گسترش یافته و کشورها با سرعت بیشتری به شهرنشینی و افزایش شهرها و جمعیت شهری خود دست زده اند. رویکرد صرف شهرسازی به ابعاد کالبدی- کارکردی شهر بدون توجه به ارزشها و اهداف اجتماعی و اقتصادی مترتب بر آن، فلسفه وجودی شهرها، به عنوان محلی برای زندگی را با تردیدهای جدی مواجه کرده است، به گونه ای که عمده انتقادات علیه این نوع برنامه ریزی، متوجه اهداف و ارزش های اجتماعی و کیفی و به عبارتی قابل زیست بودن شهر متمرکز شده بود. از آنجایی که بیش از نیم قرن از آغاز آپارتمان سازی در کشور می گذرد. دلایل زیاد و متفاوتی برای این موضوع بیان شده است؛ از جمله زیاد شدن جمعیت، کمبود زمین برای احداث خانه های تک واحدی، امنیت بیشتر در مجتمع های مسکونی، توان مالی شهروندان و بسیاری دلایل دیگر که بر افزایش آپارتمان سازی و توسعه ی آپارتمان نشینی تاثیر می گذارند. با توجه به وجود مجتمع های مسکونی و بلند مرتبه سازی های صورت گرفته در منطقه 1 تهران، هدف این تحقیق این بود که با مطالعات و انجام تحقیقاتی جامع در راستای پایداری اجتماعی، چارچوبی مناسب برای برنامه ریزی مجتمع های مسکونی جهت ارتقای تعلقات اجتماعی و کیفیت سکونت و دستیابی به شاخصهای توسعه پایدار اجتماعی را پیشنهاد کند. روش مطالعه در این پایان نامه توصیفی- تحلیلی است و با نگرش سیستمی پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی منطقه 1 تهران را مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. جامعه آماری مورد پرسشگری 60 نفر از ساکنین مجتمع های مسکونی و 20 نفر از مسیولین و تعاونی های مسکن مورد پرسشگری قرار گرفتند. تحلیل های آماری پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون T-test جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. بر اساس نتایج تحقیق دسترسی به زمین، تعاونی های مسکن و غیره موجب هدایت سازمان ها و ارگان های دولتی، نظامی و غیره به این منطقه شده است و در پرسشنامه مربوط به ساکنین، نتایج تحقیق نشان داد که زندگی در مجتمع های مسکونی علاوه بر افزایش امنیت و کاهش هزینه های عمومی زندگی موجب کاهش حس تعلق به مکان و انزوا و بیگانگی شده است.

ارزیابی کمی و کیفی دسترسی به کاربری های شهری در پایداری اجتماعی مجتمع ساختمان های بلندمرتبه (مطالعه موردی: منطقه 1 تهران) Keywords:

ارزیابی کمی و کیفی دسترسی به کاربری های شهری در پایداری اجتماعی مجتمع ساختمان های بلندمرتبه (مطالعه موردی: منطقه 1 تهران) authors

الهه فرازی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری

حمیدرضا جودکی

استادیار جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

مقاله فارسی "ارزیابی کمی و کیفی دسترسی به کاربری های شهری در پایداری اجتماعی مجتمع ساختمان های بلندمرتبه (مطالعه موردی: منطقه 1 تهران)" توسط الهه فرازی، دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ حمیدرضا جودکی، استادیار جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار، پایداری اجتماعی، مجتمع مسکونی، منطقه 1 تهران هستند. این مقاله در تاریخ 11 شهریور 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 655 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در نیمه دوم قرن بیستم، بخصوص در سه ده ه آخر آن، شهرها با سرعت زیادی گسترش یافته و کشورها با سرعت بیشتری به شهرنشینی و افزایش شهرها و جمعیت شهری خود دست زده اند. رویکرد صرف شهرسازی به ابعاد کالبدی- کارکردی شهر بدون توجه به ارزشها و اهداف اجتماعی و اقتصادی مترتب بر آن، فلسفه وجودی شهرها، به عنوان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی کمی و کیفی دسترسی به کاربری های شهری در پایداری اجتماعی مجتمع ساختمان های بلندمرتبه (مطالعه موردی: منطقه 1 تهران) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.