سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معماری اکوتک از تئوری تا عمل

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 9,624

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSUSTAINARCH01_010

Index date: 13 October 2009

معماری اکوتک از تئوری تا عمل abstract

طراحی پایدار در عرصه معماری و شهرسازی یک سبک جدید همانند مدرنیزم یا دیکانستراکشن نیست؛ بلکه یک روش در تفکر طراحی است که اساس آن هماهنگی با طبیعت است. این روش تفکر از قرن ها پیش وجود داشته است؛ برای مثال اسکیموها خانه های خود را از بوم آوردترین مصالح یعنی یخ و برف به شکلی که بیشترین بهره وری حرارتی را دارد (نیمکر ه)برای غلبه بر اقلیم سخت قطب می سازند. اما با هجوم تکنولوژی و گسترش مدرنیسم این شیو ه ها از یاد رفتند.اصطلاح"پایداری" برای نخستین بار در سال 1986 توسط کمیته جهانی گسترش محیط زیست تحت عنوان (رویارویی با نیازهای عصرحاضر بدون به مخاطره انداختن منابع نسل آینده برای مقابله با نیازهایشان)، به ویژه پس از مسئله بحران انرژی ، مطرح شد وهرروز بر ابعاد و دامنه آن افزوده می شود تا استراتژی های مناسبی پیش روی جهانیان قرار گیرد.در این جهان، معماران نیزهمسو با سایر دست اندرکاران در پی یافتن راهکارهای جدیدی برای تأمین زندگی مطلوب انسان بوده اند. بدیهی است که زندگی، کار، تفریح، استراحت و ... فعالیت هایی می باشند که در فضاهای طراحی شده توسط معماران صورت پذیرفته و از آنجا که نقاط ضعف و قوت یک ساختمان بر زیست بوم جهان تاثیر مستقیم خواهد داشت، وظیفه ای بس حساس در این خصوص برآغاز نموده اند که « معماری پایدار » عهده معماران می باشد. کاربرد مفاهیم پایداری و توسعه پایدار در معماری، مبحثی به ناممهترین سرفصل های آن با عنوان "معماری اکو تک"یا "معماری سبز" ایجاد میگردد. کاربرد تکنولوژی پیچیده وکم توجهی به مسائل محیطی درطراحی و احداث فضاهای معماری و شهری چندان دوام نیاورد و موضوع هماهنگ سازی فضای معماری با محیط طبیعی مورد توجه قرارگرفت و معماری اکوتک به تدریج جایگزین معماری های تک گردید .ای ن پژوهش به روش به عنوان یکی از شاخه های معماری پایدار با این نگرش که « اکوتک » مطالعات کتابخانه ای به بررسی مفاهیم و مبانی معماری ساختمان جزئی کوچک از طبیعت پیرامونی است پرداخته و در ادامه به معرفی چند اثر برجسته در ای ن خصوص از جمله ساختمان هرست، گنبد رایشتاک و ... اشاره می نماید.

معماری اکوتک از تئوری تا عمل Keywords:

معماری اکوتک از تئوری تا عمل authors

محمد لطیفی

کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد

نغمه علیزاد گوهری

کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
دومین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران، مقاله مفهوم پایداری، ...
جین کیم، ج ی .، ریجدان، ب ی _ 1382، ...
فصلنامه معماری ایران، دوره دوم، شماره 5، تابستان 138، صفحه6 ...
یک تئوری نوین درمعماری، بروس آلسوپ _ پرویزفروزی، انتشارات دانشگاه ...
تمجیدی، حمیدرضا و هانیه رضاخواه خادم ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معماری اکوتک از تئوری تا عمل" توسط محمد لطیفی، کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ؛ نغمه علیزاد گوهری، کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش معماری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اکولوژی ،تکنولوژی ،پایداری، معماری سبز، انرژی هستند. این مقاله در تاریخ 21 مهر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 9624 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طراحی پایدار در عرصه معماری و شهرسازی یک سبک جدید همانند مدرنیزم یا دیکانستراکشن نیست؛ بلکه یک روش در تفکر طراحی است که اساس آن هماهنگی با طبیعت است. این روش تفکر از قرن ها پیش وجود داشته است؛ برای مثال اسکیموها خانه های خود را از بوم آوردترین مصالح یعنی یخ و برف به شکلی که بیشترین بهره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معماری اکوتک از تئوری تا عمل با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.