اثر سیستم های تالاب مصنوعی با جریان زیرسطحی افقی، عمودی و ترکیبی در تصفیه فاضلاب شهری

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 658

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MESMED08_072

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1397

Abstract:

این تحقیق با هدف مقایسه عملکرد سیستم جریان زیر سطحی افقی، عمودی و ترکیبی در پرداخت پساب فاضلاب حوضچه بلوغدر تصفیه خانه فاضلاب گوسی در کنیا انجام شده است. فرآیند تصفیه برای مدت شش هفته در مورد میزان اکسیژن مورد نیازشیمیایی (COD)، مواد جامد معلق کل (TSS)، نیتروژن کل (TN) و فسفر کل (TP) با در نظر گرفتن استانداردهای ملی سازمانمدیریت زیست محیطی کنیا برای تخلیه پساب پایش شده است. در میان سیستم های کاشت شده با چمن وتیور، عملکرد سیستمجریان زیرسطحی ترکیبی در حذف آلاینده ها، به صورت قابل توجهی از سیستم های تکی بهتر بوده است. سیستم تالاب با جریانزیرسطحی ترکیبی و کاشت گیاه ویتور، بالاترین میزان حذف TP, TN, COD را به ترتیب با 82/4، 87/9، 65 و 94/6درصد در مقایسه با دیگر سیستم های تالاب به دست آورد. سیستم جریان زیر سطحی عمودی کشت شده، با حذف TN, COD وTP به ترتیب با 72/9، 75/7 و 50/7 درصد، به صورت موثرتری از سیستم جریان زیر سطحی افقی با حذف TN, COD و TP بهترتیب با 65/3، 70/0 و 43/8 درصد عمل کرده است. اگرچه سیستم جریان زیر سطحی افقی کشت شده با 89/9 درصد در حذفTSS عملکرد بهتری نسبت به سیستم جریان زیر سطحی عمودی با 83/2 درصد حذف داشته است. سیستم های بدون کاشت نیز روند مشابهی را از خود نشان داده و سیستم های با جریان زیرسطحی ترکیبی عملکرد بهتری نسبت به سیستم های تکی داشتند. اگرچه این سیستم ها در مقایسه با سیستم های کشت شده از راندمان بسیار کم تری (P≤0/05) در حذف مواد آلی و مواد مغذی برخوردارند.

Keywords:

اکسیژن مورد نیاز شیمیایی , تالاب های مصنوعی , جریان افقی , نیتروژن کل , فسفر کل , مواد جامد معلق کل , جریان عمودی , چمن وتیور

Authors

ملک قراییان مرشد

کارشناس بهداشت محیط بیمارستان ابن سینا مشهد

مجید دایی

دکترای علوم و مهندسی آب