سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی فاضلاب های بیمارستانی تخلیه شده به رودخانه زرجوب رشت

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,136

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH12_253

Index date: 25 November 2009

بررسی فاضلاب های بیمارستانی تخلیه شده به رودخانه زرجوب رشت abstract

فعالیتهای درمانی بیمارستانی نظیر اطاق عمل، آزمایشگاها، بخش مراقبت از بیماران عفونی و .... تولید فاضلابی می نماید که خطرناک بوده و در صورتیکه عمل تصفیه مناسب بر روی فاضلاب خروجی انجام نگیرد پس از ورود به محیطهای پذیرنده آبی، باعث اشاعه آلودگی میگردد . هدف از این بررسی اندازه گیری برخی از پارامترهای موجود در فاضلاب خروجی سه بیمارستان در شهر رشت و مقایسه آنها با حد استاندارد تخلیه به آبهای سطحی می باشد . سه بیمارستان مورد بررسی در نهایت فاضلاب خروجی خود را به رودخانه زرجوب رشت تخلیه می نمایند که در نهایت وارد تالاب انزلی می گردد . بیمارستان رسول اکرم (ص) دارای سیستم تصفیه خانه فعال، بیمارستان آریا دارای تصفیه خانه نیمه فعال و بیمارستان ولیعصر(عج) فاقد تصفیه خانه فاضلاب می باشد. این بررسی طی سالهای 1384 تا 1386 انجام گرفته است . برای تعیین کیفیت فاضلاب، اندازه گیری وسنجشیکسری فاکتورهای شاخص آلودگی شیمیایی و بیولوژیک شامل TSS،TDS ، COD ، BOD ، DO ، pH Feacal Coliforms و Total Coliforms ،از فاضلاب خروجی بیمارستان های رسول اکرم (ص)، آریا وولیعصر(عج) شهر رشت برداشت شده و مورد آنالیز قرار گرفته است. نتایج : نتایج بیانگر آنست که بیشترین مقدار Feacal و Total Coliforms ،TSS، TDS ، COD ، BOD ,Coliforms به ترتیب عبارتند از : 450 میلی گرم بر لیتر در بیمارستان آریا، 677,12 میلی گرم بر لیتر در بیمارستان آریا، 1040 میلی گرم بر لیتر در بیمارستان ولیعصر (ع ج)، 464 میلی گرم بر لیتر در بیمارستان ولیعصر (عج)، (no/100ml) 24×10 7< در بیمارستان ولیعصر (عج) و (no/100ml)24×10 6 < برای بیمارستان ولیعصر (عج) وکمترین مقدار DO صفر میلی گرم بر لیترمربوط به پساب خروجی بیمارستانها آریا و ولیعصر(عج) می باشد.نتایج پارامترهای آنالیز شده در مقایسه با حد استاندارد خروجی فاضلاب برای تخلیه به آبهای سطحی مورد مقایسه قرار گرفت . نتایج نشان میدهد مقداراکسیژن محلول COD و BOD فاضلاب خروجی بیمارستان رسول اکرم (ص) کمتر از مقدار حد مجاز تخلیه فاضلاب به آبهای سطحی بوده و مابقی پارامترهای اندازه گیری شده در فاضلاب خروجی بیمارستان ها بیشتر از حد استاندارد تخلیه به آبهای سطحی می باشد که می تواند از عوامل آلودگی رودخانه زرجوب در محلهای تخلیه به رودخانه به حساب می آید . بنابر این لزوم احداث (برای مراکزی که فاقد سیستم تصفیه می باشد )، راه اندازی و کنترل صحیح سیستمهای تصفیه فاضلاب بیمارستانها بایستی مورد توجه کافی مسئولین ذیربط قرار گرفته تا از آلودگی رودخانه به فاضلاب خطرناک بیمارستانی جلوگیری بعمل آید.

بررسی فاضلاب های بیمارستانی تخلیه شده به رودخانه زرجوب رشت Keywords:

بررسی فاضلاب های بیمارستانی تخلیه شده به رودخانه زرجوب رشت authors

آریامن قویدل

عضو هیات علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

فرشید فلاح فیروز کوهی

کارشناس آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان

محمد پناهنده

عضو هیات علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

زهرا صانعی

کارشناس ارشد بیوشیمی، مرکز تحقیقات تروما دانشگاه علوم پزشکی گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عرفان منش، م و افیونی، م. 1387 . آلودگی محیط ...
میران زاده، م.ب .1385 . طراحی شبکه جمع آوری فاضلاب ...
وزارت نیرو . شرکت مهندسی مشاور سفیدرود گیلان . گزارش ...
رمضانی گورابی، ب. بررسی منابع آلوده کننده اکوسیستم رودخانه های ...
_ -Greenberg , Arnold.E. 1992.Standar method for the examination of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی فاضلاب های بیمارستانی تخلیه شده به رودخانه زرجوب رشت" توسط آریامن قویدل، عضو هیات علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی؛ فرشید فلاح فیروز کوهی، کارشناس آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان؛ محمد پناهنده، عضو هیات علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی؛ زهرا صانعی، کارشناس ارشد بیوشیمی، مرکز تحقیقات تروما دانشگاه علوم پزشکی گیلان نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رشت، رودخانه زرجوب، فاضلاب بیمارستانی، آلودگی هستند. این مقاله در تاریخ 4 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4136 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فعالیتهای درمانی بیمارستانی نظیر اطاق عمل، آزمایشگاها، بخش مراقبت از بیماران عفونی و .... تولید فاضلابی می نماید که خطرناک بوده و در صورتیکه عمل تصفیه مناسب بر روی فاضلاب خروجی انجام نگیرد پس از ورود به محیطهای پذیرنده آبی، باعث اشاعه آلودگی میگردد . هدف از این بررسی اندازه گیری برخی از پارامترهای موجود در فاضلاب خروجی سه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی مدیریت بیمارستان و پسماند پزشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی فاضلاب های بیمارستانی تخلیه شده به رودخانه زرجوب رشت با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.