سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر پرفشارهای جنب حاره و سیبری بر خشکسالی های غرب ایران

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,327

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GCI14_129

Index date: 8 December 2009

اثر پرفشارهای جنب حاره و سیبری بر خشکسالی های غرب ایران abstract

در این پژوهش اثر موقعیت پرفشارهای جنب حاره آزورز و سیبری بر بارش منطقه غرب ایران در زمستان های خشک طی دوره 1960 تا 2005 بررسی می‌شود. در این راستا، شدت و میانگین موقعیت ماهانه و فصلی مراکز پرفشار جنب‌حاره و سیبری در زمستان‌های خشک با موقعیت میانگین بلند مدت آن‌هامقایسه شده و همچنین الگوی بی‌‌‌‌هنجاری فشار سطح دریای مدیترانه در زمستان های خشک نیز مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشانگر تغییر مکان پرفشارهای سیبری و آزورز به عرض های بالاتر و همچنین اتصال آن ها به یکدیگر در زمستان های خشک، به ویژه در ماه ژانویه، است. بالاتر بودن عرض جغرافیایی زبانه پرفشار سیبری در ماه ژانویه, پیش نشانگر وقوع زمستان گرم و همزمانی آن با واقع شدن کمربند پرفشار جنب حاره در عرض های بالاتر، پیش‌بینی کننده‌ی‌‌ زمستان‌های خشک است. در زمستان های خشک، بی‌هنجاری مثبت فشار در سطح مدیترانه (ناشی از پرفشار آزورز) و بی هنجاری منفی فشار در شمال ایران (در اثر پرفشار سیبری) مشاهده می‌شود. در این شرایط، پرفشار آزورز قوی و پرفشار سیبری ضعیف است.

اثر پرفشارهای جنب حاره و سیبری بر خشکسالی های غرب ایران Keywords:

اثر پرفشارهای جنب حاره و سیبری بر خشکسالی های غرب ایران authors

فرهنگ احمدی گیوی

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

پرویز ایران نژاد

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

علیرضا محمدنژاد

دانشگاه بیرجند موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
محمدنژاد، ع. احمدی گیوی، ف. و ایران ناد، پ.، 1388، ...
Jacobeit, J., 1987: Variations of trough position and precipitation patterns ...
James, I. N., 1994: Introduction to Circulating Atmospheres. Cambridge University ...
Kutiel, H., and Paz, S., 1998, Sea Level pressure departures ...
Xoplaki, E., Gonza lez-Rouco, _ F., Luterbacher, _ and Wanner, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر پرفشارهای جنب حاره و سیبری بر خشکسالی های غرب ایران" توسط فرهنگ احمدی گیوی، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران؛ پرویز ایران نژاد، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران؛ علیرضا محمدنژاد، دانشگاه بیرجند موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی چهاردهمین کنفرانس ژئوفیزیک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پرفشار جنب حاره، ، پرفشار سیبری، بی‌هنجاری فشار ، خشکسالی، فشار سطح دریا هستند. این مقاله در تاریخ 17 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3327 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این پژوهش اثر موقعیت پرفشارهای جنب حاره آزورز و سیبری بر بارش منطقه غرب ایران در زمستان های خشک طی دوره 1960 تا 2005 بررسی می‌شود. در این راستا، شدت و میانگین موقعیت ماهانه و فصلی مراکز پرفشار جنب‌حاره و سیبری در زمستان‌های خشک با موقعیت میانگین بلند مدت آن‌هامقایسه شده و همچنین الگوی بی‌‌‌‌هنجاری فشار ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثر پرفشارهای جنب حاره و سیبری بر خشکسالی های غرب ایران با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.