سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اولویت درمان با غذا یا دوا فاصله از وضع مطلوب تا وضع موجود

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 641
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ITMED01_044

Index date: 30 April 2019

اولویت درمان با غذا یا دوا فاصله از وضع مطلوب تا وضع موجود abstract

مقدمه: در آراء حکمای طب ایرانی تاکید بسیاری بر تقدم درمان با غذا بر درمان با دوا شده است برخی از بزرگان این رشته اکثریت بیماری ها را صرفا با غذا قابل درمان دانسته اند. با توجه به اهمیت به سزای این موضوع، بعد از گذشت 10 سال رویکرد آکادمیک در رشته طب ایرانی ضروری است بررسی شود تا چه میزان این رویکرد در آموزش درمان متخصصین لحاظ می گردد. روش کار: این مطالعه مروری است، ابتدا اهمیت درمان با تغذیه از دیدگاه حکما استخراج می شود، در مرحله بعد نیم نگاهی به برنامه آموزشی دستیاران این رشته نحوه درمان بیماران در سلامت کده ها انداخته می شود فاصله وضع مطلوب تا وضع موجود ارزیابی می گردد. یافته ها: رازی، بوعلی، جرجانی ارزانی با گفتارهای متفاوت بر این مهم تاکید کرده اند که تا ممکن است درمان با غذا در غیر این صورت با داروهای ساده در آخر با داروهای مرکب انجام شود. همچنین رازی می گوید هرگاه طبیب موفق می شود بیماری ها را با غذا درمان کند به سعادت رسیده است. عقیلی خراسانی طبیب را در معالجه ملزم به رعایت ترتیب غذای دوایی، دوای غذایی، دوای سهل نهایتا دوای دشوار می داند. شیخ الرییس دارو را فقط در به اعتدال رساندن بدن موفق می داند ولی حفظ اعتدال مزاج تقویت طبیعت را نقش غذا می داند. در ارجحیت غذا بر دوا ابو زید بلخی به مضاد طبیعت بودن دوا مشاکل طبیعت بودن غذا علی بن ربن طبری به انتشار جذب زودتر غذا از دوا استدلال می کنند. بحث نتیجه گیری: متاسفانه علی رغم نقش پر رنگ تغذیه در آراء حکما، امروزه شاهد کم رنگ بودن آن در متون درسی دستیاران طب ایرانی همچنین در روش های درمانی متخصصین طب ایرانی در سلامت کده ها هستیم که اگر توجه ویژه ای به این مهم نشود، در آینده ای نه چندان دور طب ایرانی از ریل اصلی خود خارج خواهد شد.

اولویت درمان با غذا یا دوا فاصله از وضع مطلوب تا وضع موجود Keywords:

اولویت درمان با غذا یا دوا فاصله از وضع مطلوب تا وضع موجود authors

سید روح اله حسینی

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

محسن ذاکریان

گروه طب ایرانی، دانشکده طب ایرانی مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مقاله فارسی "اولویت درمان با غذا یا دوا فاصله از وضع مطلوب تا وضع موجود" توسط سید روح اله حسینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران؛ محسن ذاکریان، گروه طب ایرانی، دانشکده طب ایرانی مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی همایش طب سنتی ایرانی و یک دهه فعالیت آکادمیک: نقد گذشته، افق آینده پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله غذا، دوا، درمان هستند. این مقاله در تاریخ 10 اردیبهشت 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 641 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: در آراء حکمای طب ایرانی تاکید بسیاری بر تقدم درمان با غذا بر درمان با دوا شده است برخی از بزرگان این رشته اکثریت بیماری ها را صرفا با غذا قابل درمان دانسته اند. با توجه به اهمیت به سزای این موضوع، بعد از گذشت 10 سال رویکرد آکادمیک در رشته طب ایرانی ضروری است بررسی شود تا چه ... .