مدیریت و بررسی در رابطه توسعه کارآفرینی در بین کارآفرینان اجتماعی (مورد مطالعه : کانون فارغ التحصیلان دانشجویان شهرستان همدان)

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 350

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HMODIR03_002

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

Abstract:

امروزه بحث کارآفرینی یکی از بهترین راهکارهایی است برای اشتغال زایی با توجه به اهمیت بحث کارآفرینی در جهان امروز، پیشرفت و ترویج فرهنگ کارآفرینی و به ویژه کارآفرینی اجتماعی بیش از پیش ضروری به نظر می رسد. در عمق این مفهوم رفع مشکلات اجتماعی، خلق و نهادینه کردن ارزشهای اجتماعی از اهداف کلیدی و اساسی محسوب می شود. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف چگونگی و درجه بندی عوامل موثر بر پیشرفت کارآفرینی اجتماعی در کانون فارغع التحصیلان همدان انجام پذیرفت. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی، و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های توصیفی- پیمایشی است. در راستای سوال اصلی تحقیق، اثر متغیرهای مستقل (عوامل تغییر در بخش اجتماعی، شناخت و پیگیری فرصت های جدید، مسیولیت پذیری اجتماعی، ماموریت، فعالیت جسورانه، حضور در یک فرآیند مستمر نوآوری و خلق سازوکارهای شبه بازاری جهت افزایش مسیولیت پذیری) بر متغیر وابسته (پیشرفت کارآفرینی اجتماعی) آزموده شد. جامعه ی آماری تحقیق، شامل 120 نفر از کارشناسان کانون فارغ التحصیلان همدان می باشد که از طریق جدول نمونه گیری مورگان 92 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ای استاندارد مدل دیز، شامل 46 سوال استفاده شد. روایی پرسشنامه به روش اعتبار محتوا و پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ ( 4 / 76) تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های آمار استباطی نظیر کلوموگروف اسمیرنوف و فریدمن استفاده شد. تمامی عوامل از نظر پاسخگویان برای پیشرفت کارآفرینی اجتماعی در کانون فارغ التحصیلان همدان با اهمیت قلمداد شد؛ لیکن نتایج تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشانگر تفاوت شدت اثر هریک از عوامل، بر پیشرفت کارآفرینی اجتماعی است. در بین عوامل، عاملان تغییر دارای بیشترین تاثیر، و شناخت و پیگیری فرصت های جدید دارای کمترین تاثیرگذاری هستند.

Keywords:

شناخت و پیگیری فرصت های جدید , مسیولیت پذیری اجتماعی , ماموریت , حضور در یک فرآیند مستمر نوآوری , خلق سازوکارهای شبه بازاری جهت افزایش مسیولیت پذیری , پیشرفت کارآفرینی اجتماعی

Authors

ابراهیم نادری دلربا

فارغ التحصیل دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی(تشکیلات و روش ها)

عباس وهنانی

دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت دانشگاه آزاد همدان