سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

افزایش فرکانس بارش سامانه ها از روش باروری طبیعی آن. مورد مطالعه: سامانه های بارش غربی در کوهرنگ

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 681

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF06_048

Index date: 10 June 2019

افزایش فرکانس بارش سامانه ها از روش باروری طبیعی آن. مورد مطالعه: سامانه های بارش غربی در کوهرنگ abstract

در مطالعه سرمایه ملی آب در ایران، سامانه های جوی ضرورتی خاص دارد. از طرفی اگر بتوان پتانسیل بلقوه سامانه های بارش زا را بصورت طبیعی بالفعل نمود علاوه بر اینکه اثرات سوئ زیستی ندارد، قدم بزرگی در مدیریت و کنترل سامانه هاست و روشی نوین در حوزه اقلیم شناسی بدست می آید. بدین منظور تحلیل رفتار بارش زا سامانه های غربی موثر بر کوهرنگ در دستور کار قرار گرفت. ابتدا نقشه نگاره متن اقلیمی در محدوده 10-50 درجه شمالی و 20-75 درجه شرقی تهیه و 5 عامل موثر در تحلیل متن یعنی فشار، دما، بارش، رطوبت نسبی، و تبخیر در سطح 500 هکتوپاسگال برای یک دوره آماری از 1980-2015 تحلیل شد. سپس سامانه های مدیترانه ای عبوری در یک بازه 33 ساله مشخص و ساختار فضایی آنها در زمان بارش بر کوهرنگ ارزیابی گردید. روش کار بیشتر متکی به پدیدارشناسی است و لذا اگر چه از داده های اقلیمی بهره برده شده ولی این داده ها در چارچوبی تاویلی تحلیل شده است. بررسی فوق نشان داد که: * مسیر عمومی سامانه های غربی از نگاره شمالی و مسیر نگاره سودانی و گرم از نگاره جنوبی تبعیت می کند.*عبور سامانه های شمالی و جنوبی از مرز مشترک سبب ایجاد رفتار آشوب مند آنها می شود و مقابله یا درگیری سامانه های غربی و گرم در این نواحی بارش های سنگین و سیل آسایی را بدنبال خواهد داشت. *تالاب بین المللی هور العظیم در متن اقلیمی ایران عامل باروری طبیعی سامانه های غربی در بارش های کوهرنگ و تبدیل پتاسیل بالقوه آنهابالفعل می باشد.

افزایش فرکانس بارش سامانه ها از روش باروری طبیعی آن. مورد مطالعه: سامانه های بارش غربی در کوهرنگ Keywords:

افزایش فرکانس بارش سامانه ها از روش باروری طبیعی آن. مورد مطالعه: سامانه های بارش غربی در کوهرنگ authors

زهرا پاکزاد

دکتری آب و هواشناسی، گروه جغرافیا، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

محمد حسین رامشت

استاد ژئومرفولوژی، گروه جغرافیا، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران و دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه ریزی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

امیر گندمکار

مرکز تحقیقات گردشگری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مقاله فارسی "افزایش فرکانس بارش سامانه ها از روش باروری طبیعی آن. مورد مطالعه: سامانه های بارش غربی در کوهرنگ" توسط زهرا پاکزاد، دکتری آب و هواشناسی، گروه جغرافیا، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران؛ محمد حسین رامشت، استاد ژئومرفولوژی، گروه جغرافیا، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران و دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه ریزی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.؛ امیر گندمکار، مرکز تحقیقات گردشگری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سامانه های جوی، باروری طبیعی، کوهرنگ، پدیدارشناسی، هور العظیم هستند. این مقاله در تاریخ 20 خرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 681 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در مطالعه سرمایه ملی آب در ایران، سامانه های جوی ضرورتی خاص دارد. از طرفی اگر بتوان پتانسیل بلقوه سامانه های بارش زا را بصورت طبیعی بالفعل نمود علاوه بر اینکه اثرات سوئ زیستی ندارد، قدم بزرگی در مدیریت و کنترل سامانه هاست و روشی نوین در حوزه اقلیم شناسی بدست می آید. بدین منظور تحلیل رفتار بارش زا سامانه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله افزایش فرکانس بارش سامانه ها از روش باروری طبیعی آن. مورد مطالعه: سامانه های بارش غربی در کوهرنگ با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.