سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مکانیابی زیرحوزههای موثر بر دبی اوج و حجم سیل بهاره با استفاده از مدل HEC-HMS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی)

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,471

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED05_271

Index date: 31 January 2010

مکانیابی زیرحوزههای موثر بر دبی اوج و حجم سیل بهاره با استفاده از مدل HEC-HMS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی) abstract

کشور ایران به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی، در اکثر مناطق، از اقلیمی خشک و نیمه خشک برخوردار بوده که همه ساله با وقوع سیلابهای فصلی با خسارتهای جبرانناپذیری مواجه است. تحقیق حاضر به مکانیابی زیرحوزهای موثر بر دبی اوج و حجم سیل، و اولویتبندی مکانی سیلخیزی زیرحوزههای آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی با استفاده از مدل ،HEC-HMS در دوره هیدرولوژیکی بهاره پرداخته است. در این تحقیق پس از تهیه اطلاعات مورد نیاز برای تهیه هیدروگراف سیل، از روش شبیهسازی هیدرولوژیکی SCS در تبدیل رابطه بارش-رواناب در سطح زیرحوزهها و نیز روندیابی آبراهههای اصلی به روش ماسکینگام به منظور استخراج هیدروگراف سیل خروجی حوزه استفاده شد. بنابراین اولویتبندی زیرحوزهها از نظر سیلخیزی با کاربرد مدل HEC-HMS محاسبه شده و واسنجی لازم برای پارامترهایی چون تلفات اولیه، شماره منحنی و زمان تاخیر در دوره هیدرولوژیکی بهاره صورت گرفت. سپس با حذف متوالی و یک به یک زیرحوزهها از فرایند روندیابی داخل حوزه، زیرحوزهها بر اساس میزان مشارکت در دبی اوج و حجم سیل خروجی حوزه، اولویتبندی گردیدند. نتایج تحقیق نشان داد از محل خروجی حوزه به طرف بالادست و بخشهای میانی حوزه، تاثیر زیرحوزهها در دبی اوج سیل و حجم سیل خروجی کل حوزه، افزایش مییابد. همچنین میزان مشارکت زیرحوزهها در سیل خروجی حوزه و حتی بزرگی و کوچکی دبی و حجم سیل زیرحوزهها، به مساحت آنها بستگی ندارد. به این ترتیب، ارتباط بین سیل و مشارکت سیل زیرحوزهها با مساحت آنها غیر خطی است. لذا با تمرکز عملیات آبخیزداری و کنترل سیلاب بر اساس اولویتها و مناطق تعیین شده، ضمن دسترسی به اهداف تحقیق، در هزینههای اجرائی، کاهش قابل توجهی پیشبینی میگردد.

مکانیابی زیرحوزههای موثر بر دبی اوج و حجم سیل بهاره با استفاده از مدل HEC-HMS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی) Keywords:

مکانیابی زیرحوزههای موثر بر دبی اوج و حجم سیل بهاره با استفاده از مدل HEC-HMS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی) authors

حسن ایزانلو

دانش آموخته

حمیدرضا مرادی

استادیار

سیدحمیدرضا صادقی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جوکار، ج. 1381. بررسی سیل‌خیزی زرحوزه‌های رودخانه شاپور با استفاده ...
خسروشاهی، م. 1380. تعیین نقش زیرحوزه‌های آبخیز در شدت سیل‌خیزی ...
روغنی، .. مهدوی، _ غفوری، ع. 1382. معرفی روشی در ...
سهیلی، اسماعیل. 1382. بررسی پراگنش و علل ایجاد فرسایش تونلی ...
مردانی، ع. 1377. بررسی پتانسیل‌های سیل‌خیزی حوزه آبریز رودخانه رئین ...
مرید، س، قائمی، _ شمس، ا. 1375. مدل سیل‌خیزی زیرحوزه‌های ...
قائمی، ه. 137. مطالعات مرحله شناسایی تکمیلی طرح آبخیزداری حوزه ...
Foody, G.M., Ghoneim, E.M., and Arnell, W.N. 2004. Predicting Location ...
Hassanzadeh, Y., and Aalami, M.T. 2005. An Investigation of Reasons ...
S _ w an werak amtorn, R. 1994. GIS and ...
Vanshaar, J.R., and Haddeland, I., and Lettenmaier, D.P. 2002. Effects ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مکانیابی زیرحوزههای موثر بر دبی اوج و حجم سیل بهاره با استفاده از مدل HEC-HMS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی)" توسط حسن ایزانلو، دانش آموخته؛ حمیدرضا مرادی، استادیار؛ سیدحمیدرضا صادقی، دانشیار دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیلخیزی، اولویتبندی، ماسکینگام، مدل ،HEC-HMS، کوشک آباد هستند. این مقاله در تاریخ 11 بهمن 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1471 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشور ایران به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی، در اکثر مناطق، از اقلیمی خشک و نیمه خشک برخوردار بوده که همه ساله با وقوع سیلابهای فصلی با خسارتهای جبرانناپذیری مواجه است. تحقیق حاضر به مکانیابی زیرحوزهای موثر بر دبی اوج و حجم سیل، و اولویتبندی مکانی سیلخیزی زیرحوزههای آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی با استفاده از مدل ،HEC-HMS در دوره هیدرولوژیکی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مکانیابی زیرحوزههای موثر بر دبی اوج و حجم سیل بهاره با استفاده از مدل HEC-HMS (مطالعه موردی: حوزه آبخیز کوشکآباد خراسان رضوی) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.