سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

عوامل مؤثر بر پذیرش تکنولوژیهای کشاورزی پایدار در میان زارعین گندمکار دیم شهرستان مرند

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,175

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAEC07_076

Index date: 2 February 2010

عوامل مؤثر بر پذیرش تکنولوژیهای کشاورزی پایدار در میان زارعین گندمکار دیم شهرستان مرند abstract

کشاورزی پایدار با ملاحظات زیست محیطی ، حرکت نوینی است که در جهت دگرگون کردن کشاورزی متکی به مواد شیمیایی وتکنولوژی نامناسب، به وجود آمده است . این حرکت تأکید بر آن دارد که فعالیت های کشاورزی به گونه ای سازماندهی شوند، که صدمهای به محیط زیست وارد نشده و در جریان تولید از فرایندهای طبیعی بیولوژیک استفاده گردد . اجرایی شدن تکنولوژی های کشاورزی پایدار در روستاها تا حد زیادی به میزان پذیرش آن ها در بین زارعین بستگی دارد . در این راستا هدف این تحقیق شناسایی و برآورد میزان تأثیر عوامل مؤثر بر پذیرش تکنولوژی های کشاورزی پایدار در میان زارعین گندم کار دیم شهرستان مرند میباشد. دادهها و اطلاعات مورد نیاز از طریق پیمایش می دانی با طراحی و تکمیل پرسش نامه از 185 زارع گندم کار دیم که به روش نمونه گیری کاملاً تصادفی دومرحله ای انتخاب شده بودند، در سال زراعی 86-1385 جمع آوری شد . برای نیل به هدف پژوهش، مدل های لاجیت به روش حداکثر درستنمایی برآورد گردید . نتایج نشان می دهند که چهار متغیر بیمه کردن محصول، شرکت در کلاس های ترویجی، عضویت در تعاونی روستایی و سطح تحصیلات اثر معنی دار مثبتی روی احتمال پذیرش اکثر تکنولوژیها دارند . با توجه به نتایج توصیه می شود که تشکیل کلاس های ترویجی و آموزشی ، ایجاد و گسترش کارگزاری های بیمه محصولات کشاو رزی در مناطق روستایی و اعمال سیاست های تشویقی برای افزایش عضویت زارعین در تعاونی های روستایی جهت توسعه این روشها مدنظر برنامهریزان قرار گیرد.

عوامل مؤثر بر پذیرش تکنولوژیهای کشاورزی پایدار در میان زارعین گندمکار دیم شهرستان مرند Keywords:

عوامل مؤثر بر پذیرش تکنولوژیهای کشاورزی پایدار در میان زارعین گندمکار دیم شهرستان مرند authors

مرضیه منافی ملایوسفی

کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی

باب اله حیاتی

اعضای هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.

جواد حسین زاد

اعضای هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بی‌نام، (1383) سال‌نامه آماری سال 1382 استان آذربایجان شرقی، سازمان ...
حافظ‌نیا، م، (1382) مقدمه‌ای بر روش تحقیق در علوم انسانی، ...
حیاتی د و ع، کرمی، (1375) تدوین شاخصی جهت سنجش ...
سلمان‌زاده، س، (1371) رهیافتی در توسعه کشور و رسالتی برای ...
کرمی، ع، (1372) توسعه پایدار و سیاست کشاورزی؟. دومین سمپوزیوم ...
گجراتی، د، (1988) مبانی اقتصاد سنجی. ح، ابریشمی، جلد دوم، ...
Baidu, J.F. (1999) Factors influencing adoption of land _ enhancing ...
D'Souza, G., D. Cyphers, and Phipps, T. (1993) Factors Affecting ...
Filho, H.M., T. Young, and Burton, M.P. (1999) Factors Influencing ...
Maddala, G.S. (1990) Limited- dependent and qualitative variables in econometric. ...
Neupane, R.P. K.P. Sharma, and Thapa, G.B. (2002) Adoption of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "عوامل مؤثر بر پذیرش تکنولوژیهای کشاورزی پایدار در میان زارعین گندمکار دیم شهرستان مرند" توسط مرضیه منافی ملایوسفی، کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی؛ باب اله حیاتی، اعضای هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.؛ جواد حسین زاد، اعضای هیئت علمی گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز. نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پذیرش، شهرستان مرند، کشاورزی پایدار، گندم دیم، مدل لاجیت هستند. این مقاله در تاریخ 13 بهمن 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1175 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشاورزی پایدار با ملاحظات زیست محیطی ، حرکت نوینی است که در جهت دگرگون کردن کشاورزی متکی به مواد شیمیایی وتکنولوژی نامناسب، به وجود آمده است . این حرکت تأکید بر آن دارد که فعالیت های کشاورزی به گونه ای سازماندهی شوند، که صدمهای به محیط زیست وارد نشده و در جریان تولید از فرایندهای طبیعی بیولوژیک استفاده گردد ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گندم و کشاورزی دیم و کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله عوامل مؤثر بر پذیرش تکنولوژیهای کشاورزی پایدار در میان زارعین گندمکار دیم شهرستان مرند با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.