Year: 1397
COI: GPACONF07_058
Language: PersianView: 312
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
مفهوم کیفیت زندگی را می توان از جمله مفاهیم گسترده ای دانست که اهمیت آن به طور روز افزونی در بسیاری از عرصه های مطالعاتی رشته های مختلف علمی و دانشگاهی در حال گسترش است . یکی از ابعاد مطالعات کیفیت زندگی مربوط به شاخص های ذهنی آن می باشد که در این بعد از مطالعات کیفیت زندگی می تواند میزان تجمعی از سطح رضایت در قلمروهای مختلف زندگی باشد. بهبود کیفیت زندگی از آن رو دارای اهمیت است که در تامین نیازهای شهروندان،رقابت پذیری مراکز شهری در جذب منابع و پیگیری استاندارد های زندگی سهیم می شود، امروزه کیفیت زندگی شهری به عنوان کلیدی ترین مفهوم در برنامه ریزی شهری است. هدف مطالعه حاضر سنجش کیفیت زندگی در شهر قیدار با استفاده از شاخص های ذهنی بوده است. که این شاخص ها در قالب سه قلمرو اقتصادی، کالبدی – زیست محیطی و فرهنگی – اجتماعی تدوین و مورد ارزیابی قرار گرفته اند.روش تحقیق به صورت توصیفی – تحلیلی و پیمایشی بوده است. همچنین جامعه آماری در این پژوهش ساکنان شهر قیدار بوده اند. که به صورت تصادفی ازطریق فرمول کوکران انتخاب و پرسش نامه بین آنها توزیع شده است. به همین جهت در این پژوهش جهت دستیابی به قضاوتی صحیح، از 10 شاخص در سه قلمرو اقتصاد، کالبدی – زیست محیطی و فرهنگی – اجتماعی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد رضایت مندی شهروندان از کیفیت زندگی شهری در شهر قیدار در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و شاخص های شاخص اقتصادی با میزان بتای 0.151 محیط کالبدی با میزان بتای 0.148 زیست محیطی با میزان بتای 0.141 فرهنگی با میزان بتای 0.140 زیبایی شهری با میزان بتای 0.135 ، تاثیر گذارترین شاخص ها بر کیفیت زندگی شهری می باشند . طبق نتایج بین ویژگی های فردی همچون (سن، جنس، میزان تحصیلات) و سطح کیفیت زندگی رابطه معناداری وجود دارد ومیزان رضایت مندی مردان نسبت به زنان از کیفیت زندگی بیشتر است. افراد داری شغل ازاد، محصل، و خانه دار، دارای بیشترین رضایت از کیفیت زندگی می باشد ازمون اسپیرمن برای همبستگی بین میزان تحصیلات و کیفیت زندگی نشان می دهد که با افزایش میزان تحصیلات رضایت از کیفیت زندگی کاهش پیدا می کند همچنین بین دو متغیر سن و کیفیت زندگی، روابط به صورت معنادار و معکوس می باشد به این صورت که با افزایش میزان سن کیفیت زندگی کاهش پیدا می کند.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is GPACONF07_058. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/872894/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:زیاری، کرامت اله و یوسفی، وحید و مقدم، داود،1397،ارزیابی وسنجش شاخص های ذهنی کیفیت زندگی شهری (مطالعه موردی: شهر قیدار)،Seventh National Conference on Sustainable Development in Geography and Planning, Architecture and Urban Science،Tehran،https://civilica.com/doc/872894
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- سنجش کیفیت زندگی در نواحی شهری با شناخت شاخص ذهنی
- سنجش کیفیت زندگی در محلات حاشیه نشین (مطالعه ی موردی: محله گوشه گاپله شهر بروجرد)
- تحلیلی بر شاخص های ذهنی کیفیت زندگی شهری (مورد مطالعه: شهر زابل)
- توسعه پایدار گردشگری
- تحلیل کیفیت زندگی مناطق یک و سه شهر اصفهان از طریق سنجش شاخص های ذهنی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
New Papers
- شناسایی و تاثیر مولفه های تعاملات اجتماعی بر شاخصه های فرمی و عملکردی در طراحی مراکز فرهنگی
- جایگاه فضای سبز شهری در راستای اهداف توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر کرج)
- ارزیابی مولفه های موثر بر موفقیت پارک های علم و فناوری در پایداری زیست محیطی
- امنیت کالبدی با تکیه بر معماری بومی ایران در هنگامه بحرانهای طبیعی (اسکان موقت پس از زلزله)
- نقش پیاده رو ها در سرزندگی و تعاملات اجتماعی
This Papers recently indexed in civilica
New Researchs
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
This Researchs recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.