سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و تدوین معیارها و شاخص های تاب آوری شهری در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی (مطالعه موردی: شهرهای شهرستان سردشت)

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSP01_145

Index date: 22 June 2019

بررسی و تدوین معیارها و شاخص های تاب آوری شهری در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی (مطالعه موردی: شهرهای شهرستان سردشت) abstract

مخاطرات طبیعی و انسانی چالشی اساسی در دستیابی به توسعه پایدار جوامع انسانی است. اینگونه مخاطرات اینظرفیت را دارند که در نبود سیستم های کاهش خطر، به سوانحی هولناک و ویران کننده اجتماعات بشری تبدیل شوند.در نتیجه تاب آوری به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موثر برای انعطاف پذیری و ارتقای آمادگی اجتماعات شهری وهمچنین راهی برای افزایش توان این جوامع با استفاده از پتانسیل های آن ها در برابر ناپایداری های ناشی از عواملاقتصادی، اجتماعی، کالبدی – فضایی و زیست محیطی است. بنابراین امروزه جوامع در تلاش برای دست یابی بهشرایطی هستند که در صورت وقوع بحران، بازگشت سریع آن ها را به وضعیت پیش از بحران فراهم سازد. از این رو درسال های اخیر به تاب آوری تاکید خاصی شده است. این پژوهش از نوع کاربردی است که با استفاده از روش توصیفی –تحلیلی به شناسایی شاخص های و عوامل موثر بر ابعاد اجتماعی، اقتصادی، نهادی و کالبدی – محیطی تاب آوری وارزیابی میزان آنها در شهرهای شهرستان سردشت می پردازد. نتایج تحقیق نشان داد که با توجه به آزمون T تک نمونه ای، در سطح شهری مشخص می گردد که تنها بعد اجتماعی تاب آوری در شهر میرآباد با سطح معناداری 0/015 معنادار است و سایر ابعاد تاب آوری در سایر شهرها معنادار نیستند. اما با توجه به میانگین و انحراف معیار مشخص می گرددکه از نظر بعد اجتماعی تاب آوری، شهر سردشت با میانگین 3/25، از نظر بعد اقتصادی تاب آوری شهر سردشت با میانگین 3/50، از نظر بعد نهادی شهر سردشت با میانگین 3 و از نظر بعد کالبدی – محیطی شهر ربط با میانگین 3/25 در سطح بالاتری از نظر عملکردی در برابر مخاطرات طبیعی و انسا نی قرار دارند.

بررسی و تدوین معیارها و شاخص های تاب آوری شهری در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی (مطالعه موردی: شهرهای شهرستان سردشت) Keywords:

تاب آوری , مخاطرات طبیعی و انسانی , اجتماعات شهری , شهرستان سردشت

بررسی و تدوین معیارها و شاخص های تاب آوری شهری در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی (مطالعه موردی: شهرهای شهرستان سردشت) authors

علی اکبر تقیلو

دانشیار گروه جغرافیا دانشگاه ارومیه

رحمان رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه ارومیه

مقاله فارسی "بررسی و تدوین معیارها و شاخص های تاب آوری شهری در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی (مطالعه موردی: شهرهای شهرستان سردشت)" توسط علی اکبر تقیلو، دانشیار گروه جغرافیا دانشگاه ارومیه؛ رحمان رستمی، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه ارومیه نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تاب آوری، مخاطرات طبیعی و انسانی، اجتماعات شهری، شهرستان سردشت هستند. این مقاله در تاریخ 1 تیر 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 528 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مخاطرات طبیعی و انسانی چالشی اساسی در دستیابی به توسعه پایدار جوامع انسانی است. اینگونه مخاطرات اینظرفیت را دارند که در نبود سیستم های کاهش خطر، به سوانحی هولناک و ویران کننده اجتماعات بشری تبدیل شوند.در نتیجه تاب آوری به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موثر برای انعطاف پذیری و ارتقای آمادگی اجتماعات شهری وهمچنین راهی برای افزایش توان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تاب آوری شهری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و تدوین معیارها و شاخص های تاب آوری شهری در برابر مخاطرات طبیعی و انسانی (مطالعه موردی: شهرهای شهرستان سردشت) با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.