سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی گستره دید افقی رخدادهای گردوغبار با به کارگیری عمق نوری هواویزها در مناطق خشک (مطالعه موردی: استان یزد)

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,064

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DUSTSTORM01_069

Index date: 10 July 2019

ارزیابی گستره دید افقی رخدادهای گردوغبار با به کارگیری عمق نوری هواویزها در مناطق خشک (مطالعه موردی: استان یزد) abstract

کاهش قابلیت دید از اولین اثرات قابل ملاحظه آلودگی هوا بر پدیده های جوی است. افزایش تراکم ذرات گردوغبار، قدرت دید افقی را به شدت کاهش می دهد و با تاثیر بر روی سلامتی موجودات زنده و بخش های اقتصادی و سیستم حمل و نقل، خسارت ها و تلفات زیادی را به همراه دارد. استان یزد، با توجه به شرایط خاص اقلیمی و جغرافیایی، همواره در معرض طوفان های گردوغبار، آلودگی، خسارت ها و تلفات ناشی از آن بوده است. با توجه به اینکه، شناخت مناطق پرخطر از نظر کاهش میدان دید در زمان رخدادهای گردوغبار، برای مدیریت و حفظ سلامت ساکنان منطقه دارای اهمیت است؛ هدف از پژوهش حاضر ارزیابی و تهیه نقشه میزان قابلیت دید استان یزد همزمان با وقوع طوفان های گردوغبار با بهره-گیری از اطلاعات هواشناسی و مقادیر عمق نوری هواویزها است. به این منظور از ارتباط عمق نوری هواویزها و اطلاعات دید افقی ایستگاه های هواشناسی منطقه مطالعاتی برای تعیین دید افقی منطقه در زمان رخداد گردوغبار 20/07/2015 بهره گرفته شد و نقشه پهنه بندی دید افقی به روش کریجینگ تهیه گردید. نتایج ارتباط مثبت و معنی داری را در سطح 99 % بین عمق نوری هواویزها و داده های دیدافقی ایستگاه های سینوپتیک استان یزد در طی سال های 2003 تا 2017 نشان داد. با بهره گیری از روش مذکور دیدافقی مناطق تحت تاثیر گردوغبار از 160 متر تا یک کیلومتر برآورد گردید. این مناطق در مسیر معادن، جاده های خاکی با تراکم زیاد، تپه های ماسه ای و مراتع فقیر و بدون پوشش قرار داشت که نقش موثری را در افزایش تراکم گردوغبار و کاهش دید افقی دارد.

ارزیابی گستره دید افقی رخدادهای گردوغبار با به کارگیری عمق نوری هواویزها در مناطق خشک (مطالعه موردی: استان یزد) Keywords:

ارزیابی گستره دید افقی رخدادهای گردوغبار با به کارگیری عمق نوری هواویزها در مناطق خشک (مطالعه موردی: استان یزد) authors

عاطفه جبالی

دانشجوی دکتری بیابان زدایی، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمد زارع

استادیار، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمدرضا اختصاصی

استاد، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

رضا جعفری

دانشیار، دانشکده مهندسی منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

مقاله فارسی "ارزیابی گستره دید افقی رخدادهای گردوغبار با به کارگیری عمق نوری هواویزها در مناطق خشک (مطالعه موردی: استان یزد)" توسط عاطفه جبالی، دانشجوی دکتری بیابان زدایی، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران؛ محمد زارع، استادیار، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران؛ محمدرضا اختصاصی، استاد، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران؛ رضا جعفری، دانشیار، دانشکده مهندسی منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی گرد و غبار در جنوب غرب آسیا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گردوغبار، عمق نوری هواویز، دید افقی، یزد هستند. این مقاله در تاریخ 19 تیر 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1064 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کاهش قابلیت دید از اولین اثرات قابل ملاحظه آلودگی هوا بر پدیده های جوی است. افزایش تراکم ذرات گردوغبار، قدرت دید افقی را به شدت کاهش می دهد و با تاثیر بر روی سلامتی موجودات زنده و بخش های اقتصادی و سیستم حمل و نقل، خسارت ها و تلفات زیادی را به همراه دارد. استان یزد، با توجه به شرایط ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی گستره دید افقی رخدادهای گردوغبار با به کارگیری عمق نوری هواویزها در مناطق خشک (مطالعه موردی: استان یزد) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.