سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی اثر عمق کاشت بر درصد سبز شدن کینوا در جیرفت

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 566

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AEFSJ03_093

Index date: 30 July 2019

ارزیابی اثر عمق کاشت بر درصد سبز شدن کینوا در جیرفت abstract

کینوا (chenopodium quinoa) گیاهی است از خانواده اسفناج و دارای ترکیب کامل اسید آمینه، کلسیم، فسفر و آهن است. این گیاه متحمل به تنش های خشکی و شوری بوده و لذا با امکان کشت آن در اراضی فقیر و درجه دوم می تواند بعنوان گیاهی مناسب برای رسیدن به کشاورزی پایدار، تغذیه مناسب و تولید صنعتی استفاده شود. میزان بذر مورد نیاز برای کشت دستی 6-4 کیلو گرم و برای کشت مکانیزه 2 کیلو گرم در هکتار و طول دوره رشدی گیاه 4 تا 5 ماه می باشد. سبز کردن این گیاه از حساسیت زیادی برخوردار است و در این خصوص عمق کاشت بذر با توجه به شرایط فیزیکی خاک اهمیت زیادی دارد. تحقیق حاضر به منظور ارزیابی اثر عمق کاشت بر درصد سبز شدن کینوا رقم Santamaria در اراضی نسبتا سبک در جیرفت انجام شد. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار در اراضی هنرستان کشاورزی جیرفت انجام گرفت. تیمارها شامل چهار عمق کاشت (نیم سانتی متر، 1سانتی متر، 2 سانتی متر و 3 سانتی متر) در نظر گرفته شد. کاشت بذور بصورت جوی و پشته ای با فاصله خطوط کاشت 50 سانتی متر و فاصله بوته روی ردیف 7 سانتی و با دست انجام شد. آماربرداری ها با شمارش تعداد بوته سبز شده به تعداد بذور کاشته شده و محاسبه درصد سبز شدن، تا یک هفته پس از کاشت انجام گرفت. نتایج نشان داد که صد درصد بذور کاشت شده در عمق 5% سانتی متر سبز شدند. در عمق کاشت های 1و 2 سانتی متر نیز بترتیب 80 و 60 درصد بذور سبز شدند، درحالیکه در عمق کاشت 3 سانتی متر هیچک از بذور قادر به سبز شدن نبودند. نتایج این تحقیق موید حساسیت زیاد کینوا به عمق کاشت است. براین اساس عمق کاشت نیم سانتیمتر مناسب ترین عمق کاشت کینوا در اراضی نسبتا سبک در جیرفت می باشد.

ارزیابی اثر عمق کاشت بر درصد سبز شدن کینوا در جیرفت Keywords:

ارزیابی اثر عمق کاشت بر درصد سبز شدن کینوا در جیرفت authors

رامین خرمی

کارشناس ارشد کشاورزی، مدرس آموزش و پرورش و دانشگاه جیرفت

حسین فدائی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهان زراعی، مدرس آموزش و پرورش، جیرفت

مقاله فارسی "ارزیابی اثر عمق کاشت بر درصد سبز شدن کینوا در جیرفت" توسط رامین خرمی، کارشناس ارشد کشاورزی، مدرس آموزش و پرورش و دانشگاه جیرفت؛ حسین فدائی پور، دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهان زراعی، مدرس آموزش و پرورش، جیرفت نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جیرفت، عمق کاشت، کینوا هستند. این مقاله در تاریخ 8 مرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 566 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کینوا (chenopodium quinoa) گیاهی است از خانواده اسفناج و دارای ترکیب کامل اسید آمینه، کلسیم، فسفر و آهن است. این گیاه متحمل به تنش های خشکی و شوری بوده و لذا با امکان کشت آن در اراضی فقیر و درجه دوم می تواند بعنوان گیاهی مناسب برای رسیدن به کشاورزی پایدار، تغذیه مناسب و تولید صنعتی استفاده شود. میزان بذر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی اثر عمق کاشت بر درصد سبز شدن کینوا در جیرفت با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.