مقایسه غذای حلال و طیب با غذای کوشر و گیاهخواران

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 707

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

QSBHF02_071

تاریخ نمایه سازی: 17 مرداد 1398

Abstract:

بیان مساله: در چهار آیه از قرآن کریم (بقره/ 161 ، مائده/ 11 ، انفال/ 66 ، نحل/ 111 ) مستقیم به واژه های حلالا طی با اشاره شده است، یعنی حلال و طیب باشد . تهیه غذای حلال و طیب یکی از مشکلات مسلمانان در کشورهای غیرمسلمان بوده و می باشد. هدف تحقیق: امروز با توجه به گستردگی بازار جهانی مواد غذایی و واردات و صادرات روز افزون، فرآورده های آماده، نیمه آماده و خام کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی حلال در اقصی نقاط جهان تولید می شود. توصیه قرآن به غذای طیب و حلال، تاثیرات مفیدی در بهداشت جسم و روان انسان دارد و این مطلب از خدمات بزرگ قرآن و اسلام به بشریت است. از منظر برخی نویسندگان، طیب به معنای عاری بودن هر چیزی است از خلطی که آن را تیره و ناپاک سازد و خلوص آن را از بین ببرد. اما کوشر غذای مجاز برای مصرف یهودیان است و بسیاری از مسلمانان و غیرمسلمانان بر این باورند که حلال همان کوشر است. همچنین بسیاری از مصرف کنندگان غذاهای حلال تصور میکنند که چون محصولات غذایی گیاهخواران از گیاه تامین می شود، حلال می باشد. روش و چگونگی انجام تحقیق: بنابراین در این تحقیق، سعی شده است با استفاده از کتاب قرآن، روایات و منابع معتبر دیگر، درک عمیق و درستی از مفاهیم مذکور و شباهت ها و تفاوت ها؛ همچنین مزایا و معایب این مفاهیم ذکر گردد. یافته ها و نتیجه گیری: سلامتی روح، تابع سلامتی تن است، و سلامتی تن تابع غذا و تغذیه سالم، پس سلامتی روح، تابع غذا و تغذیه سالم می باشد.

Authors

منصوره سلیمانی فرد

دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی شیمی مواد غذایی، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد

اصغر سپه وندی

استادیار مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد

مریم دهقانی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد