سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

انار بهشتی اصول تغذیه صحیح از منظر اسلام

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 337

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

QSBHF02_087

Index date: 8 August 2019

انار بهشتی اصول تغذیه صحیح از منظر اسلام abstract

در بعد کلان اجتماعی و اقتصادی، رشد و پیشرفت کشورها و جبران عقب ماندگی های جامعه در عرصه های مختلف، بی شک در گرو نیروی سالم ، متفکر، خلاق و توانمند انسانی است؛ انسان هایی که بتوانند از نظر فکری، جسمی و روحی در صحنه های مختلف جامعه از موسسات پژوهشی، فکری و علمی تا کارخانه ها و دیگر مراکز صنعتی و کشاورزی، ضامن توسعه و پیشرفت کشورها باشند، که این توانمندی در ارو سلامتی و نشاط مستمر ایشان باشد. بدیهی است که تغذیه ی سالم و کارآمد، نقش مستقیم و اساسی را در این امر مهم ایفا می نماید. از سوی دیگر توجه به این نکته لازم است که هر ساله دولت ها مجبور به پرداخت هزینه های بسیار گزافی برای امر درمان هستند؛ علاوه بر آن مردم نیز در اثر رعایت نکردن اصول سلامتی مجبور هستند عمده و یا قسمتی از درآمد خود را به امور درمانی اختصاص دهند و بر این هزینه های مادی، دغدغه های عاطفی فرد و اطرافیان، اتلاف وقت و ... را نیز باید افزود. حال شایسته است که با درک صحیح از اهمیت مساله ی تغذیه، بکوشیم تا آداب غلط را کنار گذاشته و آداب صحیح را جایگزین نماییم. در این نوشتار سعی شده که به لطف یگانه ی مهربان، با اصول صحیح و مترقی اسلامی درباره ی تغذیه ی کارآمد، که از منابع آن یعنی قرآن کریم و روایات ائمه ی معصومین (ع) اقتباس شده است، آشنا شویم. این نوشتار شامل شش فصل می باشد. در فصل اول ، با جایگاه خوراک و خوراکی ها از منظر قرآن و روایات آشنا شده و سپس به ضرورت تغذیه ی سالم و اهمیت آن، و نیز آثار خوراکی های حلال و حرام و رعایت اصول بهداشت می پردازیم. فصل دوم، به ذکر عناصر چهارگانه و اثر آنها بر بدن انسان، مزاج ها و راه های تغییر آنها و خطوط کلی تغذیه پرداخته ایم. فصل سوم، به ذکر خوراکی ها و نوشیدنی ها پرداخته و اهمیت استفاده از خوراکی ها ونوشیدنی های مجاز و نکاتی پیرامون نحوه ی صحیح نگهداری انواع غذاها را بیان نموده ایم. فصل چهارم، به آداب صحیح خوردن و آشامیدن و احکامی که باید در زمینه ی پاکی و نجاست رعایت شود، چگونگی آبکشی ظروف و مواد غذایی، و نیز مساله ی ذبح شرعی اختصاص دارد. دلایل ممنوعیت استفاده از غذاهای غیرمجاز از نظر اسلام و نیز علل پزشکی این ممنوعیت، در فصل پنجم بررسی می شود و سرانجام فصل ششم به سنت بسیار پسندیده ی اطعام و مهمانی از منظر اسلام اختصاص دارد و آثار و اهمیت آن روشن می گردد.

انار بهشتی اصول تغذیه صحیح از منظر اسلام Keywords:

انار بهشتی اصول تغذیه صحیح از منظر اسلام authors

محمدرضا صادقی قهساره

کارشناسی ارشد تاریخ اسلام، موسسه فرهنگی پژوهشی نسیم امام رضا علیه السلام

مقاله فارسی "انار بهشتی اصول تغذیه صحیح از منظر اسلام" توسط محمدرضا صادقی قهساره، کارشناسی ارشد تاریخ اسلام، موسسه فرهنگی پژوهشی نسیم امام رضا علیه السلام نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی قرآن و علوم زیستی با محوریت غذای سالم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تغذیه، غذای حلا ، غذای حرام، خواص خوراکی ها، احکام تغذیه هستند. این مقاله در تاریخ 17 مرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 337 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در بعد کلان اجتماعی و اقتصادی، رشد و پیشرفت کشورها و جبران عقب ماندگی های جامعه در عرصه های مختلف، بی شک در گرو نیروی سالم ، متفکر، خلاق و توانمند انسانی است؛ انسان هایی که بتوانند از نظر فکری، جسمی و روحی در صحنه های مختلف جامعه از موسسات پژوهشی، فکری و علمی تا کارخانه ها و دیگر مراکز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله انار بهشتی اصول تغذیه صحیح از منظر اسلام با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.