سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره ی متانولی برگ زیتون و انجیر سیاه بر کاندیدا البیکنس

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,495

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

QSBHF02_155

Index date: 8 August 2019

بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره ی متانولی برگ زیتون و انجیر سیاه بر کاندیدا البیکنس abstract

بیان مساله: زیتون و انجیر از جمله گیاهان دارویی با خواص متعدد درمانی می باشند. خواص دارویی گیاهان مذکور از دیر باز مورد توجه بوده اما برگ این گیاهان کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف پژوهش: هدف این بررسی ارزیابی قابلیت ضد قارچی دو گیاه مذکور علیه کاندیدا آلبیکنس به عنوان یک سویه ی قارچی بیماری زا بود. روش و چگونگی انجام پژوهش: در این بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره ی متانولی حاصل از برگ گیاهان مذکور بر کاندیدا آلبیکنس (PTCC 5027) به عنوان یک سویه ی قارچی بیماری زا با استفاده از روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفته و نتایج آن با دو داروی استاندارد ضد قارچ شامل کتوکونازول و آمفوتریسین B مقایسه شد. یافته ها و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که هر دو گیاه مورد بررسی دارای قابلیت ضد قارچی چشمگیری بر سویه مورد بررسی می باشند. خاصیت ضد قارچی این گیاهان وابسته به غلظت بوده و با افزایش غلظت خاصیت ضد قارچی مشاهده شده نیز بیشتر شد. نتایج همچنین نشان داد که عصاره ی برگ زیتون با قطر هاله عدم رشد 18 میلیمتری دارای خاصیت ضد قارچی مشابهی با کتوکونازول میباشد اما اثرات ضد قارچی آن کمتر از آمفوتریسین B است. از طرف دیگر مشخص شد که قابلیت ضد قارچی عصاره ی برگ انجیر کمتر از زیتون و داروهای استاندارد بوده اما با توجه به روش NCCLS که بر اساس آن قطر هاله ی عدم رشد بیشتر از 15 میلیمتر حاکی از حساس بودن کاندیدا آلبیکنس نسبت به داروهای استاندارد از قبیل نیستاتین و آمفوتریسین B می باشد لذا می توان نتیجه گرفت که قابلیت ضد قارچی هر دو گیاه مورد بررسی چشمگیر و مناسب است.

بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره ی متانولی برگ زیتون و انجیر سیاه بر کاندیدا البیکنس Keywords:

بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره ی متانولی برگ زیتون و انجیر سیاه بر کاندیدا البیکنس authors

مختار نصرتی

دانشجوی دکتری، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

زینب یزدی نیا پور

دکتری، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده علوم داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

زینب شاکران

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

زهرا شاکران

دانشجوی دکتری، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

مقاله فارسی "بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره ی متانولی برگ زیتون و انجیر سیاه بر کاندیدا البیکنس" توسط مختار نصرتی، دانشجوی دکتری، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران؛ زینب یزدی نیا پور، دکتری، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده علوم داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران؛ زینب شاکران، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران؛ زهرا شاکران، دانشجوی دکتری، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی قرآن و علوم زیستی با محوریت غذای سالم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زیتون، انجیر، خاصیت ضد قارچی هستند. این مقاله در تاریخ 17 مرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1495 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیان مساله: زیتون و انجیر از جمله گیاهان دارویی با خواص متعدد درمانی می باشند. خواص دارویی گیاهان مذکور از دیر باز مورد توجه بوده اما برگ این گیاهان کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف پژوهش: هدف این بررسی ارزیابی قابلیت ضد قارچی دو گیاه مذکور علیه کاندیدا آلبیکنس به عنوان یک سویه ی قارچی بیماری زا بود. روش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی خاصیت ضد قارچی عصاره ی متانولی برگ زیتون و انجیر سیاه بر کاندیدا البیکنس با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.