سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر تنش هیپوکسی روی بیوماس ریشه و برگ ارقام مختلف گیاه آفتابگردان

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 507
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCLSMD01_026

Index date: 28 September 2019

اثر تنش هیپوکسی روی بیوماس ریشه و برگ ارقام مختلف گیاه آفتابگردان abstract

گیاه آفتابگردان .Helianthus annuus L با داشتن حدود 50-40 درصد روغن با کیفیت مطلوب یکی از مهمترین گیاهان زراعی روغنی در جهان است افتابگردان در حدود یک سوم از سطح زیر کشت دانه های روغنی را در ایران عمدتا استانهای گلستان و مازندران به خود اختصاص داده است گیاهان این مناطق به دلیل بارندگی غیریکنواخت اکثرا با تنش هیپوکسی روبرو می باشند تنش هیپوکسی منجر به کاهش بیوماس گیاه شکل گیری اشکال اکسیژنی فعال roS و تنش اکسیداتیو در سلول می گردد ROS ها اساسا رادیکال هیدروکسیل و اکسیژن منفرد با حمله به اسیدهای چرب پلی غیراشباع PUFA سبب پراکسیداسیون لیپیدهای غشا و تخریب سلول میگردند در این مطالعه اثر تنش هیپوکسی کوتاه مدت روی شدت بیوماس و مقاومت و حساسیت ارقام به غرقابی موردبررسی قرار گرفت ارقام مختلف افتابگردان لاکومکا رکورد پروگرس و هایسان 33 در محیط هیدروپونیک کشت گردید و در هفده بزرگی 4 روز تنش هیپوکسی از طریق تزریق گاز N2 به محیط هیدروپونیک و حذف اکسیژن اعمال گردید. نمونه های گیاهی از روز اول تا چهارم از شروع تنش برداشت شده و پارامترهای رشد اندازه گیری گردید نتایج نشان داد که تنش هیپوکسی منجر به کاهش بیوماس ریشه و برگ در چهار رقم افتابگردان شد.

اثر تنش هیپوکسی روی بیوماس ریشه و برگ ارقام مختلف گیاه آفتابگردان Keywords:

گونه های اکسیژنی فعال , -ROSمالون دالدهید , -MDAاسیدهای چرب پلی غیراشباع PUFA

اثر تنش هیپوکسی روی بیوماس ریشه و برگ ارقام مختلف گیاه آفتابگردان authors

ساناز شکرالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی

اکبر مستاجران

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان

مقاله فارسی "اثر تنش هیپوکسی روی بیوماس ریشه و برگ ارقام مختلف گیاه آفتابگردان" توسط ساناز شکرالهی، دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی؛ اکبر مستاجران، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی همایش پژوهشی علوم آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گونه های اکسیژنی فعال، -ROSمالون دالدهید، -MDAاسیدهای چرب پلی غیراشباع PUFA هستند. این مقاله در تاریخ 6 مهر 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 507 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گیاه آفتابگردان .Helianthus annuus L با داشتن حدود 50-40 درصد روغن با کیفیت مطلوب یکی از مهمترین گیاهان زراعی روغنی در جهان است افتابگردان در حدود یک سوم از سطح زیر کشت دانه های روغنی را در ایران عمدتا استانهای گلستان و مازندران به خود اختصاص داده است گیاهان این مناطق به دلیل بارندگی غیریکنواخت اکثرا با تنش هیپوکسی روبرو ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی آفتابگردان طبقه بندی شده است.