تعیین احتیاجات انرژی نگهداری و رشد در بوقلمون های در حال رشد به دو روش کشتار مقایسه ای و شاخص رشد نسبی
Publish place: Journal of Animal Production، Vol: 21، Issue: 2
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 448
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAP-21-2_007
تاریخ نمایه سازی: 18 آبان 1398
Abstract:
این پژوهش با هدف تعیین احتیاج انرژی نگهداری و بازده مصرف انرژی برای رشد به دو روش کشتار مقایسه ای و شاخص رشد نسبی (گرم افزایش وزن تقسیم بر کیلوگرم وزن متابولیکی(وزن بدن0.75)) در جوجه بوقلمون ها از وزن یک تا چهار کیلوگرم انجام شد. تعداد 40 قطعه جوجه بوقلمون نر (سن 24 روزگی، وزن 93±800 گرم) با جیره حاوی 12.3مگاژول انرژی قابل سوخت وساز تا رسیدن به وزن چهارکیلوگرم تغذیه شد. انرژی قابل سوخت وساز ظاهری و تصحیح شده، گوارش پذیری مواد مغذی جیره، و توازن انرژی در وزن-های تقریبی دو و سه کیلوگرم تعیین شد. در روش کشتار مقایسه ای، تعداد بیست جوجه (هر مرحله 5 قطعه) در وزن های60± 1119گرم،93±2539گرم، 68±3528 گرم و 82±3957گرم کشتار و ترکیبات شیمیایی لاشه آنها اندازه گیری شد. احتیاجات نگهداری و رشد از تابعیت خطی انرژی قابل سوخت وساز مصرفی و انرژی ذخیره شده برآورد شد. در روش شاخص رشد نسبی، از رابطه تابعیت خطی بین انرژی قابل سوخت وسازمصرفی و نسبت افزایش وزن به وزن متابولیکی جوجه ها احتیاجات کیلوژول به ازای کیلوگرم وزن متابولیکی و بازده استفاده از انرژی برای افزایش وزن 56 درصد برآورد شد. در روش شاخص رشد نسبی، احتیاجات انرژی نگهداری و رشد به ترتیب 3.66 کیلوژول به ازای هر گرم وزن متابولیکی و 10.4 کیلوژول به ازای هر گرم افزایش وزن روزانه بدست آمد. نتیجه کلی اینکه، روش شاخص رشد نسبی به دلیل سادگی بیشتر جهت برآورد احتیاجات نگهداری و رشد جوجه بوقلمون ها توصیه می شود.
Keywords:
Authors
فاطمه فولادوند
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
علی کیانی
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان، تخصص: فیزیولوژی و تغذیه دام/بیوانرژیتیک در تغذیه/متابولیسم انرژی/تعیین احتیاجات/برنامه ریزی متابولیکی
سید داود شریفی
دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
آرش آذرفر
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :