تحلیل ضرایب فیدبک راکتیویته قلب ترکیبی راکتور تهران با جایگزینی مجتمع تست سوخت کنترلی میله ای

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 407

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IPC93_194

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1398

Abstract:

با توجه به اهمیت ضرایب راکتیویته دمایی سوخت و کندکننده به عتوان پارامترهای ذاتی ایمنی قلب راکتور، هدف از این مطالعه تحلیل این ضرایب در قلب ترکیبی راکتور تهران با جایگزینی مجتمع تست سوخت کنترلی میله ای می باشد. مدلسازی راکتور با استناد به اطلاعات جمع آوری شده از SAR راکتور توسط کدهای ]1[ WIMSD5 ] و] 2 CITVAP v3.2 ] و ] 3 BORGES v3.0 ] از مجموعه ی ] 4 MTR-PC صورت می گیرد. ابتدا به منظور راست آزمایی مدل محاسباتی، قلب اولیه راکتور تهران در نظر گرفته شده و ضرایب راکتیویته دمایی برای این قلب محاسبه شده و با داده های گزارش شده در SAR راکتور تهران مقایسه شده است. پس از اطمینان از مدل محاسباتی پارامترهای دینامیکی با ورود مجتمع سوخت میله ای به قلب راکتور تحقیقاتی تهران در طی دو سناریو مورد بررسی قرار گرفته است. سناریوی اول مربوط به شرایط واقعی و عملیاتی در مدیریت سوخت قلب راکتور تهران در طی 4سیکل کاری بوده است و در سناریوی دوم، به منظور بررسی دقیق و آنالیزهای حساسیت و مقایسه ای، قلب تعادلی مرجع انتخاب شده و آنالیزهای دقیق مربوط به تغییرات پارامترهای دینامیکی با ورود مجتمع سوخت میله ای صورت گرفته است. نتایج حاکی از این است که با ورود مجتمع سوخت میله ای ضرایب راکتیویته دمایی سوخت و کندکننده هر دو افزایش می یابد که در جهت بهبود ایمنی است.

Authors

سمیه باقری

سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده راکتور.دانشگاه شیراز، دانشکده مهندسی مکانیک، بخش مهندسی هسته ای

حسین خلفی

سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده راکتور

سیدمحمد میروکیلی

سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده راکتور