سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مروری بر ذبح اسلامی (حلال) و ذبح غیر اسلامی بر طبق آیات و روایات قرآنی

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,150

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HALALFOOD_033

Index date: 2 February 2020

مروری بر ذبح اسلامی (حلال) و ذبح غیر اسلامی بر طبق آیات و روایات قرآنی abstract

در فقه اسلامی، شرط حلیت گوشت در حیوانات حلال، تذکیه است. شرایط وجوبی تذکیه درذبح این حیوانات، تسمیه (گفتن بسم الله یا الله اکبر)، رو به قبله بودن و قطع اوداج اربعه (نای،مری و دو رگ شریانی و وریدی اطراف گردن) با چاقوی فلزی تیز است. یافته های علمی،بهداشتی بودن، کیفیت برتر و ضریب سلامت این روش را اثبات کرده است . اگر حیوانی ذبحشرعی شود، آن مقدار خونی که از بدنش خارج می شود و شرایطی که در زمان ذبح، برایش بهوجود می آید باعث می شود که زمینه بسیاری از بیماری ها در آن از بین برود ولی اگر به روشغیرشرعی ذبح شود زمینه ایجاد بسیاری از بیماری ها در آن گوشت وجود خواهد داشت. همچنیندر روایات اسلامی تاکید شده حیوانی که ذبح نشده و مرده است، نخورید چرا که چند ین ضرربرای بدن انسان دارد، عوارضی همچون اثر بر ضعیف شدن بدن انسان؛ عقیم شدن انسان؛افزایش احتمال مرگ ناگهانی (مثل سکته های قلبی و مغزی) و آثار زیان بار دیگری نیز دارد کهدر روایات اسلامی به آن اشاره شده است . چنانچه خوردن اینگونه حیوانات آثار بدی بر روحانسان می گذارد. از جمله این آثار این است که دعای انسان مستجاب نمی شود. اگر گوشت برایمصرف انسان مورد استفاده قرار گیرد، حذف خون از لاشه به منظور اطمینان از کیفیت محصولو عمر مفید بسیار مهم است. تحقیقات نشان میدهد که کشتار با خونریزی مستقیم موثرترین روش برای راحتی حیوانات، کیفیت گوشت، ایمنی محیط زیست و سلامت انسان است. از این روهدف ما مروری بر ذبح اسلامی و ذبح غیر اسلامی بر طبق آیات و روایات قرآنی می باشد. بهلحاظ کیفیت و سلامت گوشت مصرفی نه تنها مسلمانان بلکه میلیون ها نفر غیر مسلمانان نیزدر دنیا خواستار غذایی با گواهی حلال هستند. لذا یکی از مهمترین دلایل ذبح حیوانات با توجهبه شرایط مورد نظر این است که در نتیجه گوشت حلال علاوه بر سلامتی گوشت ، از حقوقحیوان نیز حمایت می شود.

مروری بر ذبح اسلامی (حلال) و ذبح غیر اسلامی بر طبق آیات و روایات قرآنی Keywords:

قرآن کریم , روایات , ذبح اسلامی و غیر اسلامی , حلال , شرع

مروری بر ذبح اسلامی (حلال) و ذبح غیر اسلامی بر طبق آیات و روایات قرآنی authors

فاطمه خوشدونی فراهانی

دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات

زهرا خوشدونی فراهانی

دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات

مقاله فارسی "مروری بر ذبح اسلامی (حلال) و ذبح غیر اسلامی بر طبق آیات و روایات قرآنی" توسط فاطمه خوشدونی فراهانی، دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات؛ زهرا خوشدونی فراهانی، دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی غذای حلال پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله قرآن کریم، روایات، ذبح اسلامی و غیر اسلامی، حلال، شرع هستند. این مقاله در تاریخ 13 بهمن 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4150 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در فقه اسلامی، شرط حلیت گوشت در حیوانات حلال، تذکیه است. شرایط وجوبی تذکیه درذبح این حیوانات، تسمیه (گفتن بسم الله یا الله اکبر)، رو به قبله بودن و قطع اوداج اربعه (نای،مری و دو رگ شریانی و وریدی اطراف گردن) با چاقوی فلزی تیز است. یافته های علمی،بهداشتی بودن، کیفیت برتر و ضریب سلامت این روش را اثبات کرده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مروری بر ذبح اسلامی (حلال) و ذبح غیر اسلامی بر طبق آیات و روایات قرآنی با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.