اطلاع رسانی
لایک کردن یا تایید گفتار یا رفتار مجرمانه در فضای مجازی جرم نیست.
هیات عالی قضایی در نشست قضائی استان مازندران (کد نشست ۱۴۰۳-۱۰۰۲۱) اعلام کرد: لایک کردن یا تایید گفتار یا رفتار مجرمانه در فضای مجازی جرم محسوب نمی شود و این رفتار به لحاظ فقد عنصر قانونی قابل تعقیب نیست.
دلایل بر اساس نظر اتفاقی:
· اصل تفسیر محدود در قوانین کیفری: صرف پسندیدن یا لایک کردن مطلب را نمی توان به عنوان عضویت همراه با سوءنیت در آن صفحات تلقی کرد.
· اصل بیست و سوم قانون اساسی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
· حتی در صورت کامنت گذاری، باید دید نظر وی همراهی با محتوای مجرمانه است یا خیر. صرف اعلام نظر را باید حمل بر آزادی بیان کرد، مگر آنکه محتوای
پیام خود حاوی مطلب مجرمانه باشد.
· احراز قصد مرتکب از انجام فعل مجرمانه (رکن روانی جرم) در اینجا ناممکن است. · این رفتار در نظام حقوقی ایران حتی در قانون جرایم رایانه ای عنوان مجرمانه ندارد.
این متن صرفا جهت اطلاع شما دوستان بوده است و خب طبیعتا سوال خیلی از شما بوده است.
ممنون از نگاه های پر مهرتان به این نکات .