کوتاه ترین زیارت سیدالشهدا علیه السلام از منظر امام صادق علیه السلام

14 مرداد 1405 - خواندن 3 دقیقه - 24 بازدید

بسم الله الرحمن الرحیم 


✍طبق روایتی که از امام صادق علیه السلام نقل شده است حضرت در ضمن آن مختصر ترین زیارت سیدالشهدا علیه السلام را به کسی که سوال می کند که وقتی به یاد امام حسین علیه السلام افتادم چه بگویم، تعلیم می دهد. چنانکه راوی می گوید:

🔹... فقلت: جعلت فداک! انی کثیرا ما اذکر الحسین (علیه السلام)، فای شیء اقول؟ فقال: قل: «صلی الله علیک یا ابا عبد الله»؛ تعید ذلک ثلاثا، فان السلام یصل الیه من قریب و من بعید؛ 

[ به امام صادق علیه السلام] عرض کردم: فدایت شوم! من بسیار به یاد حسین (علیه السلام) می افتم؛ [در آن لحظات] چه بگویم؟ 

حضرت فرمودند: بگو:

 «صلی الله علیک یا ابا عبد الله» ( درود خدا بر تو ای اباعبدالله)؛ این جمله را سه بار تکرار کن؛ چرا که این سلام، چه از نزدیک و چه از راه دور، به ایشان می رسد .

📚 الکافی، ج4، ص575. 


🔹هرچند در روایات متعدد برای رفتن به زیارت سیدالشهدا علیه السلام در کربلایی معلی تاکید زیاد شده و اجر و پاداش های زیادی برای آن بیان شده است؛ ولی در کنار این دسته از روایات دسته ی دیگر از روایات است که زیارت آن حضرت را منحصر به حضور در کربلایی معلی و خواندن زیارت نامه های طولانی نمی دانند بلکه می توان سیدالشهدا علیه السلام را با عبارات بسیار مختصر و از راه دور نیز زیارت کرد و ثواب و پاداش زیارت آن حضرت را به دست آورد؛ چرا که آنچه مهم و نقش آفرین است در این زمینه، محبت و ارتباط قلبی و عملی با سیدالشهدا علیه السلام است.


🔹یکی از این دسته روایات روایت فوق از امام صادق علیه السلام است که می فرماید: وقتی به یاد سالار شهیدان حسین بن علی علیهما السلام افتادید سه بار با توجه بگویید :« صلی الله علیک یا ابا عبد الله » این درود فرستادن، چه از راه دور باشد یا نزدیک به آن حضرت ابلاغ می شود. 


🔹همچنین از این دسته روایات این فرمایش امام صادق علیه السلام به شخصی بنام سدیر است که فرمود: پشت بام خانه ات بالا رو پس به سمت راست و چپ نظر نما سپس سرت را طرف آسمان بلند کن و بگو :

" السلام علیک یا ابا عبد الله السلام علیک و رحمه الله و برکاته " برای تو ثواب حج و عمره نوشته می شود. 

📚 الکافی، ج4، ص 589.