پیام آغاز سال تحصیلی؛ نگاهی به ضرورت مبارزه و نقش آفرینی در مسیر حق
تک تک جملات پیام رهبر معظم انقلاب حفظه الله به مناسب #آغاز_سال_تحصیلی مهم بوده و توجه لازم دارد اما برای طولانی نشدن متن، چند نکته درباره این بخش از پیام، به نظر می رسد:
«امسال روزهای خاطره ساز ابتدای سال تحصیلی، برای ما غمی از فراق فرزندان سفرکرده مان را تازه می سازد. در مدارس و دانشگاه ها جای خالی بعضی از دانشجویان و اساتید و معلمین حس خواهد شد و این اندوه، ذهن ما را به سمت صحیح منازعه بین خیر و شر و جنگ بین حق و باطل راهنمایی خواهد کرد.»
یک. توجه به دو جریان حق و باطل؛ یک نگاه راهبردی در بیانات ائمه انقلاب بوده و هر مسئله و موضوعی را با توجه به آن تحلیل می کنند. بنابراین ما نیز باید تمام اتفاقات عالم را با این دید بررسی کنیم که نقش آن حادثه، در منازعه تاریخی حق و باطل کجاست.
دو. یاد و خاطره شهدا؛ نشان دهنده مسیر بوده و سمت درست تاریخ را نشان می دهد. هم به صورت فردی باید به شهدا توجه داشت و زیاد از آن ها یاد کرد، هم به صورت جمعی و در فعالیت های مشترک باید آن را یادآور شد و ذهن ها را به آن سمت کشاند.
سه. مدرسه و دانشگاه تنها جای دانش و علم آموزی نیست بلکه در نگاه دقیق، علم آموزی نیز زمینه ای برای نقش آفرینی درست است. مدیر و معلم باید این نگاه را به علم داشته باشد و آن را نوری ببیند که زمینه پیدا کردن نقش تاریخی هر دانش آموز و شانه زیر بار مسئولیت نهادن و انجام درست مسئولیت تاریخی او می شود. این نگاه، مدرسه را از افت انگیزه تحصیلی و ترک تحصیل و معدل های پایین نجات می دهد.
چهار. تمام تاریخ گواه است که غیر از جبهه حق و باطل، جریان سومی وجود ندارد. به این معنا که اگر من به صورت فردی و مدرسه ام به صورت جمعی، نقش در منازعه حق و باطل نداشته باشیم و جزو ساکتین باشیم، به جریان باطل کمک کرده ایم. از این رو انتظار آقایمان از ما ایستادن در سمت درست تاریخ و کمک به جریان خیر و حق بوده و ایفای نقش در ایجاد نظم نوین جهانی است.
پنج. هر کسی ماموریتی تاریخی دارد. این ماموریت تاریخی مختص به خود است و با کاستی و تنبلی، مسئولیت غفلت یا گمراهی بخشی از تاریخ متوجه اوست. شهدای دانش آموز، دانشجو و معلم؛ ماموریت درست خود را که برجسته کردن جریان حق و نشان دادن ظلم غاصبان بود، نشان دادند و حتی جان خود را فدای آن کردند. هر کدام از ما نیز باید ماموریت تاریخی مان را دنبال کنیم…