سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

فرسایش بادی، دانش بومی همزیستی و مقابله با آن در استان یزد

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,053

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ISADMC01_034

Index date: 28 August 2010

فرسایش بادی، دانش بومی همزیستی و مقابله با آن در استان یزد abstract

فرسایش بادی بعنوان یک معضل در کشاورزی مطرح است اما روستائیان و کشاورزان یزدی با ترفندهای جالب حتی الامکان این مشکل را مرتفع کرده و در مواردی آن را به نفع خود مورد بهره برداری قرار داده اند این مقاله بخشی از نتایج تحقیق در مورد دانش بومی کشاورزی در روستاهای شهرستان تفت است که در سال 138ه3 به اجرا درآمد. روش تحقیق بصورت مصاحبه عمیق گروهی از خبرگان روستایی در 43 روستای منطقه بعنوان جامعه نمونه اماری بود اطلاعات حاصل بصورت موضوعی دسته بندی وتحلیل شد. قسمتی از نتایج به موضوع فرسایش بادی و نحوه مقابله با بهره برداری از آن ارتباط دارد که دراین مقاله از آنها استفاده شد نتایج به دست آمده نشان میدهد که در روستاهای بیابانی این شهرستان برای مقابله با فرسایش بادی و خسارتهای آن با توسل به کشت نظامه کاری، ایجاد بادشکن زنده در اطراف باغات، مزارع، استخرها و کانالهای آب و گسترش فرهنگ کاشت درختان وقفی درمعابر عمومی، کشت مخلوط چند نوع درخت در یک باغ ایجاد یک یا دو ردیف بادشکن غیرزنده بصورت دیوار یا خاکریز در اطراف مرزعه و باغ تله ریک رعایت زمان مناسب شخم در رااضی زراعی، کلوخی کندن زمین شخم کلوخی کمرگیر کردن چاههای قنات و پوشاندن دهانه چاههای قنات روزناکردن اب به جای انتقال آن رد سطح زیمن پوشاندن ساقه نهالهای جوان برای جلوگیری از خشکیدگی در برابر بادهای گرم و سرد نوعی مقابله با طوفان و خسارت باد است.

فرسایش بادی، دانش بومی همزیستی و مقابله با آن در استان یزد Keywords:

فرسایش بادی، دانش بومی همزیستی و مقابله با آن در استان یزد authors

محمد علی دهقانی تفتی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

محمد ابوالقاسمی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

محمد رضا خاکی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اختصاصی، محمد رضا، منشایابی تپه های ماسه ای در حوزه ...
دهقانی، محمد علی، محمد ابوالقاسمی، محمد رضا خاکی اطلاعات طرح ...
سازمان مدیریت وبرنامه ریزی، آمار نامه سال 1380 استان یزد ...
شاه ولی، منصور، امیر اردکانی _ مصاحبه عمیق، کتاب روش ...
فرهنگ آبادیهای استان یزد (شهرستان تفت). سازمان برنامه و بودجه ...
موسسه جغرافیائی و کارتوگرافی سحاب _ نقشه راهنمای استان یزد، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "فرسایش بادی، دانش بومی همزیستی و مقابله با آن در استان یزد" توسط محمد علی دهقانی تفتی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد؛ محمد ابوالقاسمی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد؛ محمد رضا خاکی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی فرسایش بادی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دانش بومی، فرسایش بادی، بهره برداری، رسوبات بادی، مقابله با فرسایش بادی، همزیستی هستند. این مقاله در تاریخ 6 شهریور 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2053 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرسایش بادی بعنوان یک معضل در کشاورزی مطرح است اما روستائیان و کشاورزان یزدی با ترفندهای جالب حتی الامکان این مشکل را مرتفع کرده و در مواردی آن را به نفع خود مورد بهره برداری قرار داده اند این مقاله بخشی از نتایج تحقیق در مورد دانش بومی کشاورزی در روستاهای شهرستان تفت است که در سال 138ه3 به اجرا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله فرسایش بادی، دانش بومی همزیستی و مقابله با آن در استان یزد با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.