بررسی پتانسیل کاربرد ضایعات کارخانجات چوب و کاغذ ایران (چوکا) شامل: خاک اره و بقایای پوست درختان به عنوان بخشی از مواد اولیه ارزان قیمت در فرآیند تولید کود ورم یکمپوست

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,122

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SESDC_014

تاریخ نمایه سازی: 12 خرداد 1385

Abstract:

ورمی کمپوست از دو بخش جداگانه "ورمی" به علاوه "کمپوست" تشکیل شده است . ورمی ریشه لاتین دارد و از کلمه ورمیس گرفته شده لذا به طور ساده ورم ی کمپوست، کمپوستی است که در نتیجه فعالیت کرم به وجود می آید . ( ٤).کرم های کمپوستی تنها ا ز کرم های سطحی زی می باشند ، این کرمها با مصرف سریع مواد آلی، ورمی کمپوست که یک کود آلی و ممتاز است را به عمل می آورند که تاثیر زیادی بر رشد و عملکرد اکثر گیاهان دارد ( 3، 2، 1) در ورم یکمپوست مجوع های از مواد دفعی کرم و اجساد کرم وجود دارد که همگی برای گیا ه ارزش غذایی فراوانی دارند . ورمی کمپوست همان کود آلی است که چارلز داروین به عنوان "کود گیاهی " از آن یاد کرده است (4، 5) .شرکت چوب و کاغذ ایران (چوکا )در استان گیلان واقع شده است . ضایعات روزانه این ، کارخانه شامل تراشه های پوست (FM) و تکه های چوب با کیفیت و اندازه نامناسب (UM) میباشد . بخش عظیمی از ضایعات این کارخانه شامل هزاران تن مواد انباشته شده قدیمی (OM) نیز در محوطه ای از کارخانه م یباشد بعلاوه هر روزه دهها تن از ضایعات به این بخش عظیم افزوده میشود .. لذا هدف اصلی از این تحقیق بررسی پتانسیل کاربرد انواع مختلف ضایعات (UM,OM,FM) کارخانه مذکور برای یافتن مناسب ترین آنها در تولید کود ورم یکمپوست میباشد.

Authors

حسینعلی علیخانی

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران