بررسی اثر اعماق مختلف شخم در عملیات راتونینگ نسبت به سیستم بدون راتونینگ

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,099

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_096

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

نیشکر در سطح وسیع در خوزستان کشت می شود . پس از هر بار برداشت محصول ، برای حذف اثر تراکم در اثر تردد ماشین آلات برداشت و ترمیم جوی و پشته ها ، عملیات راتونینگ اجراء می شود . این آزمایش به هدف مطالعه اثر عملیات راتونینگ با اعماق مختلف شخم طراحی و اجراء می شود . این آزمایش درچهارتیمار: 1- بدون راتونینگ 2- تراکتور 8160 و3- شخم به عمق 50 سانتی متری با دستگاهD6 و4- عمق 70 سانتی متری با دستگاهD6 و سه تکرار اجراء شد .طرح آزمایش بلوکهای کامل تصادفی بود . نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری بین میزان نیشکر تولیدی در تیمارهای مختلف وجود ندارد. از لحاظ کیفی نیز تیمارهای مختلف راتونینگ اختلاف معنی داری با تیمار شاهد نداشت . تاثیر تیمارهای مختلف راتونینگ بر پنجه های نیشکر اختلاف معنی داری در سطح یک درصد نشان داد .علاوه برآن اثر تیمارهای مختلف بر شوریEC) نیز در سطح پنج درصد دارای اختلاف معنی داری شد . اثر تیمارهای مختلف بر سایر صفات زراعی اثر معنی داری نداشت . اثر تیمارهای مختلف برخواص فیزیکی خاک مثل جرم مخصوص ظاهری نیز اختلاف معنی داری در تیمارهای مختلف ایجاد ننمود . عدم تغییر ویژگی هایی از خاک مثل جرم مخصوص ظاهری و شوری خاکEC)که تنها در اعماق پروفیل خاک هر تیمار تمرکز می یافت، حداقل می تواند دلیلی بر عدم کاهش میزان تولید کمی و کیفی نیشکر باشد . بر این اساس پس از انجام آزمایشات بیشتر در سطوح وسیعتر مزرعه ای و تکرار آن در شرایط مختلف در صورت حصول نتایج مشابه و یا تقریباً مشابه می تواند ما را به تغییر سیستم زراعی کنونی و حذف عملیات راتونینگ رهنمون سازد . این امر علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک به میزان زیادی سبب کاهش هزینه های تولید در کشت و صنعت های نیشکری خواهد شد

Authors

کامیار کاظمی

عضو علمی دانشگاه پیام نور استان خوزستان

سیدنادر موسویان

عضو علمی دانشگاه پیام نور استان خوزستان

ظهراب اداوی

عضو علمی دانشگاه پیام نور استان خوزستان

فروتن بهادری

دانش آموخته سابق دانشگاه علوم و تحقیقات اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • - لرزاده، شاپور، 1382 . اثرات سطوح مختلف تراکم خاک ...
  • عزیزی، حمید . 1378 آبیاری نیشکر . پروژه مطالعاتی نیشکر ...
  • - صیادیان، ک، ف، حامدی. پ.، مهاجر میلانی. ش قاتحی. ... [مقاله کنفرانسی]
  • -Baker, H, 1999, Sugar Cane Cultivation and Management, Cluver Academic ...
  • -L .R.Ngcheong , et al.(2005) Soil ouallity changes caused by ...
  • نمایش کامل مراجع