سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیر کرم های خاکی و مواد آلی مختلف بر فعالیت فسفاتاز قلیایی و فسفر قابل جذب خاک در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,234

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SACP01_470

Index date: 27 December 2010

تأثیر کرم های خاکی و مواد آلی مختلف بر فعالیت فسفاتاز قلیایی و فسفر قابل جذب خاک در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی abstract

کرم های خاکی مهمترین جزء فون خاک محسوب می شوند که تکثیر، رشد و فعالیت آنها به شدت تحت تأثیر اقلیم،کیفیت و سهولت دسترسی به مواد آلی، نوع خاک و پوشش گیاهی قرار م ی گیر د. تغذیه ی انتخابی کرم های خاکی از سوبستراهای غنی از مواد آلی و تجزیه ی آنها هنگام عبور از دستگاه گوارش، می تواند عامل افزایش جمعیت های میکروبی و نیز فعالیت های آنزیمی بیشتر باشد. افزایش فعالیت میکروبی ناشی از فعالیت کرمهای خاکی ممکن است افزایش فعالیت فسفاتازها و متعاقب آن افزایش فسفر قابل جذب را به همراه داشته باشد. بنابراین، اثر کرمهای خاکی بر فعالیت فسفاتاز های خاک و فسفر قابل جذب برای گیاه در خاکهای خشک و نیمه خشک با ماده آلی و فسفر قابل جذب پائین در دراز مدت حائز اهمیت می باشد. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار، تحت شرایط کنترل شده گلخانه ای در منطقه ی خشک و نیمه خشک شهرکرد اجرا گردید. جهت ارزیابی فسفر قابل جذب و نیز فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی با یا بدون تلقیح کرم خاکی، چهار نوع ماده ی آلی (بقایای یونجه، کودگاوی، مخلوط بقایای یونجه و کود کمپوست (به نسبت 1:1 ) وکود کمپوست)، هر یک به میزان 50 گرم به گلدان های 10 کیلوگرمی اضافه و به نیمی از گلدان ها 40 عدد کرم خاکیLumbricus terrestris L اضافه و به همراه تیمار شاهد تحت شرایط کنترل شد ه ی گلخان ه ای نگهداری شدند. فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی در سه مرحله، به فواصل زمانی هر 30 روز یکبار و میزان فسفر قابل جذب خاک در پایان دوره آزمایش ( 150 روز) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که اثر کرم خاکی، ماده ی آلی و نیز اثر ات متقابل آنها بر میزان فسفر قابل جذب خاک معنی دارP<0/001 می باشد.

تأثیر کرم های خاکی و مواد آلی مختلف بر فعالیت فسفاتاز قلیایی و فسفر قابل جذب خاک در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی Keywords:

خاک های خشک و نیمه خشک , کرم خاکی , مواد آلی , فسفر قابل جذب خاک , فسفاتاز قلیایی

تأثیر کرم های خاکی و مواد آلی مختلف بر فعالیت فسفاتاز قلیایی و فسفر قابل جذب خاک در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی authors

فخرالسادات موسوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک

فایز رییسی

دانشیار خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

محمود صلحی

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد

سینا صلحی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Judy, H. C. W., &amp; Ming, H. W. Effect of ...
Olsen, S. R., , &amp; Sommers, L. E. Phosphorus, 403-430. ...
Tiwari, S. C., Tiwari, B. K., &amp; Mishra, R. R. ...
Tabatabai, M. A., Bremner, J. M. Use of p-nitropheny1 phosphate ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیر کرم های خاکی و مواد آلی مختلف بر فعالیت فسفاتاز قلیایی و فسفر قابل جذب خاک در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی" توسط فخرالسادات موسوی، دانش آموخته کارشناسی ارشد بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک؛ فایز رییسی، دانشیار خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد؛ محمود صلحی، عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد؛ سینا صلحی، دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه اصفهان نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خاک های خشک و نیمه خشک، کرم خاکی، مواد آلی، فسفر قابل جذب خاک، فسفاتاز قلیایی هستند. این مقاله در تاریخ 6 دی 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2234 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کرم های خاکی مهمترین جزء فون خاک محسوب می شوند که تکثیر، رشد و فعالیت آنها به شدت تحت تأثیر اقلیم،کیفیت و سهولت دسترسی به مواد آلی، نوع خاک و پوشش گیاهی قرار م ی گیر د. تغذیه ی انتخابی کرم های خاکی از سوبستراهای غنی از مواد آلی و تجزیه ی آنها هنگام عبور از دستگاه گوارش، می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیر کرم های خاکی و مواد آلی مختلف بر فعالیت فسفاتاز قلیایی و فسفر قابل جذب خاک در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.