بررسی تاثیر سه منبع کود نیتروژنی بر عملکرد کمی و کیفی ذرت

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,457

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_101

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

از آنجا که ایران درمنطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته، بالطبع مقدار مواد آلی خاکهای آن پائین بوده و در نتیجه دارای سطوح پائین نیتروژن می باشند. اغلب گیاهان دچار کمبود ازت می باشند وبدین دلیل تامین نیتروژن از طریق کودهای شیمیایی و آلی ضروری است (4). نیتروژن به عنوان مهمترین عنصر غذایی در تولید ذرت در نظر گرفته می شود (5؛ 6و8) نیاز عمده ذرت به ازت در شروع ماه های دوم و سوم دوره رشد می باشد. به طوری که درماه اول تنها هشت درصد ودر ماه چهارم تنها شش درصد کل ازت مورد نیا گیاه برداشت می شود (3). متاسفانه کودهای ازتی به صورت موثر استفاده نشده وکارآیی ازت برای غلات در دنیا حدود 33 درصد می باشد. یکی از روش های افزایش کارایی کود نیتروژن آن است که کود به طور مداوم، نیتروژن را به میزان نیاز فیزیولوژیکی گیاه تامین نماید (7). کودهای نیتروژنه به سه گروه آمونیاکی، نیتراتی و کند جذب تقسیم می شوند. اوره به عنوان کود آمونیومی دارای حدود 46 درصد ازت بوده و بیشترین علظت را در میان کودهای اته به خود اختصاص داده است، ولی خاصیت اسیدزدایی چندانی ندارد. نیترات آمونیوم، دانه ای شکل و محتوی 33 درصد ازت میباشد. معمولا نصف این مقدار به شکل آمونیوم و نیمی دیگر به صورت نیترات است. جاذب الرطوبه بودن، حلالیت زیاد در آب وتغییرات دما از عواملی هستند که سبب کلوخه شدن آن می شوند، و این خود مصرف آن را با دشواری مواجه می سازد. خطر دیگر نیترات آمونیوم احتمال انفجار آن است. کود اوره با پوشش گوگردی (Sulfur Coated Urea)، دارای 40 درصد ازت و 10 درصد گوگرد می باشد و یکی از بهترین کودها بویژه برای محصولات زراعی با فصل رشد طولانی می باشد (4). با توجه به این که ذرت در مراحل مختلف رشد به مقادیر متفاوتی از نیتروژن نیاز دارد در این بررسی اثر کود اوره با پوشش گوگردی ( به عنوان کود کندرها) با دو نوع کود نیتروژنی دیگر (که نیتروژن را به آسانی آزاد می نمایند) جهت تامین ازت مورد نیازگیاه ذرت مورد مقایسه قرار گرفت.

Authors

فریدون نورقلی پور

کارشناس ارشد

محمد لطف الهی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امامی، ع. 1375. روشهای تجزیه گیاه. نشریه فنی شماره 982، ...
  • علی احیائی، م و ع. ا. بهبهانی زاده. 1372. شرح ...
  • ملکوتی، م. ج. ژ م. ن. غیبی. 1383. اصول تغذیه ...
  • ملکوتی، م. ج و م. همایی. 1383. حاصلخیزی خاکهای مناطق ...
  • Gordon, W.B., D.A. Whitney and R.J. Raney. 1993. Nitrogen management ...
  • Olaniyan, A.B., H.A. Aintoye and M.A. Balogun. 2004. Effect of ...
  • Raun, W.R. and G.V. Johnson. 1999. Improving nitrogen use efficiency ...
  • Roth, G.W. and R.H. Fox. 1990. Soil nitrate ac cumulations ...
  • نمایش کامل مراجع