بررسی آلودگی برخی خاکهای کشاورزی ایران به کادمیوم و سرب

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 7,881

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_308

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

آلودگی خاک خطرات روز افزونی برای سلامتی انسانها و محیط زیست دارد. عناصر سنگین از جمله مهمترین آلاینده های محیط زیست به شمار می آیند که درچند دهه اخیر به شدت مورد توجه تعداد زیادی از پژوهشگران قرار گرفته اند. تجمع عناصر سنگین در خاک، به ویزه در زمینهای کشاورزی، امری تدریجی بوده و غلظت عناصر می تواند به سطوحی برسد که امنیت غذایی بشر را تهدید نماید (5). کادمیوم (Cd) با مقدار معمول 0/06 تا 1/1 میلیگرم در کیلوگرم خاک متحرک ترین عنصر سنگین درخاک محسوب می گردد. تحمل گیاهان نسبت به کادمیوم از 0/2 تا 9 میلیگرم در کیلوگرم خاک متغیر است اما وجود کادمیوم به مقدار 3 میلیگرم در کیلوگرم خاک، رشد گیاهان زیادی را متوقف می نماید (4). حد مجاز مصرف آن برای انسان 70 میکروگرم در روز است. مسمومیت از طریق کادمیوم باعث آسیب جدی به کلیه ها، استخوان و سیستم عصبی خواهد شد (1). سرب (Pb) با مقدار معمول 2 تا 300 میلی گرم در کیلوگرم خاک کم تحرک ترین عنصر سنگین درخاک محسوب میگردد. این عنصر از منابع مختلفی وارد چرخه حیات شده و باعث آلودگی محیط زیست و ایجاد اختلال در زندگی جانداران می شود. دامنه طبیعی غلظت سرب در گیاهان از 0/2 تا 20 میلیگرم درکیلوگرم و حد بحرانی آن 30 تا 300 میلی گرم در کیلوگرم گزارش شده است (4). این عنصر برای کلیه ها، سیستم تولید مثل، گردش خون و اعصاب مضر بوده و مسمومیت از طریق سرب باعث کاهش بهره هوشی، ناباروری، آسیب به کلیه ها و ایجاد تنش در انسان میگردد (1). با توجه به توسعه کشور در زمینه صنعت و فناوری و بالطبع افزایش روز افزون ضایعات و تولیدات فرعی کارخانجات و معادن و ورود آنها در زمینهای کشاورزی امکان گسترش آلودگی هایی را فراهم می سازد، لذا اگاهی از میزان آلودگی خاکهای ایران به این عناصر و اقدام درجهت رفع آن ضروری به نظر می رسد. اهداف این تحقیق عبارتند از : 1- تعیین میزان آلودگی بعضی خاکهای ایران به عناصر سرب و کادمیوم و مقایسه آنها با استاندارد جهانی. 2- بررسی تحرک قابلیت دسترسی این عناصردر خاک

Authors

علی عباسپور

دانشجوی دکترا گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمود کلباسی

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

شاپور حاج رسولیها

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

احمد گلچین

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ _ .:I .I __4 داغ انا, اصفهام، لوم رس ...
  • Appel, C. and L, Ma, .2002. Concentration, PH, and surface ...
  • Han, F.X., A.Banin, and G.B. Triplett, 2001. Redistribution of heavy ...
  • Kabala, C. and B.R Singh. 2001. Fractionation and mobility of ...
  • Kab ata-pendias _ A. and H. Pendias, 1992. Elements of ...
  • نمایش کامل مراجع