سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین نیازآبی گیاه کلزا با استفاده از لایسیمتر در منطقه حاجی آباد هرمزگان

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,129

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI09_477

Index date: 20 June 2006

تعیین نیازآبی گیاه کلزا با استفاده از لایسیمتر در منطقه حاجی آباد هرمزگان abstract

امروزه با افزایش جمعیت و نیاز به تولید محصولات غذایی بیشتر، لزوم بهره برداری بهینه از منابع آب و تحصیل حداکثر منافع از واحد حجم آن خصوصاً در مناطق خشک و نیمه خشک از جمله منطقه حاجی آباد در استان هرمزگان که با کمبود آب ( میانگین بارندگی 180 میلی متر ) و نیز کمبود آب با کیفیت مناسب مواجه می باشد، به وضوح روشن است . در این مناطق برای اینکه بتوان با آب موجود، اراضی بیشتری را به زیر کشت برد و یا با افزایش تولید در واحد سطح، غذای مورد نیاز جمعیت در حال رشد را تأمین نمود، باید به نحوی از هدر رفت آب جلوگیری و به عبارت دیگر راندمان استفاده از آب را افزایش داد . بدون تردید افزایش راندمان آب مستلزم آگاهی از میزان نیاز آبی گیاه می باشد . کلزا گیاهی است که به واسطه درصد و کیفیت بالای روغن آن ( بیش از 40 درصد ) در سال های اخیر جایگاه ویژه ای در تأمین روغن مورد نیاز کشور یافته است . متأسفانه اطلاعات چندانی در زمینه نیاز آبی این گیاه موجود نبوده و تحقیقات اندکی در این زمینه انجام گرفته است . تحقیقات انجام یافته در کانادا [ 3] نشان داده است که کلزا برای تولید حداکثر عملکرد به 400 تا 450 میلی متر آب نیاز دارد . در تحقیقات دیگری که در دانشگاه ساسکاچوان [ 3] انجام یافتـه نیاز آبی کلزا 600 تا 700 میلی متر گزارش شده است . موناز و فرناندز [ 8] طی تحقیقی که در جنوب غربی اسپانیا انجام داده اند، نیاز آبی یا تبخیر – تعرق کلزا را 495 میلی متر گزارش کرده اند . حقیقت [ 2] طی تحقیقی که در منطقه کبوترآباد اصفهان انجام داده است، نیاز آبی کلزا را 578 میلی متر و راندمان مصرف آب آن را 0/57 گرم بر کیلو گرم گزارش نموده است . طی تحقیقی که توسط اسماعیلی و همکاران [ 1] در منطقه زنجان انجام شده است، بیشترین عملکرد دانه کلزا در نتیجه کاربرد 557 میلی متر آب حاصل شده است . نامبردگان همچنین راندمان مصرف آب کلزا را 0/71 گرم بر کیلوگرم تعیین نمودند . فرج نیا [ 4] طی تحقیقی که در منطقه تیکمه داش آذربایجان غربی انجام داد، بیشترین عملکرد دانه، میزان روغن و کارایی مصرف آب کلزا را از کاربرد 604/5 میلی متر آب گزارش نمود . و بالاخره اینکه طی تحقیق انجام شده توسط دادیور و همکاران [ 3] در منطقه اراک راندمان مصرف آب کلزا در بهترین تیمار آبیاری برابر 0/65 گرم بر کیلو گرم به دست آمد .

تعیین نیازآبی گیاه کلزا با استفاده از لایسیمتر در منطقه حاجی آباد هرمزگان authors

ابوالفتح مرادی دالینی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان

محمدرضا نیشابوری

دانشیار گروه خاک شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسماعیلی، م.، الف.گلچین، و ن. دانشی. 1381. بررسی تاثیر کم ...
حقیقت، اسماعیل. 1382. تعیین تبخیر و تعرق پتانسیل کلزا در ...
دادیور، م، م. ع حق شناس، ژ. وزیری و ج. ...
فرج نیا، اصغر. 1381. اثرات متقابل رژیم آبیاری و کود ...
محبی، عبدالحمید. 1377. ایستگاه تحقیقات کشاورزی حاجی آباد. چاپ مرکز ...
مرادی دالینی، ابوالفتح. 1377. تعیین ژ مقایسه ضرایب تشتک تبخیر ...
Hatfield , J.L., J.S. Thomas, and J.H. Prueger, 2001. Managing ...
Munaz, F.I. and J.L. Fernandez , 1979. Effects of different ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین نیازآبی گیاه کلزا با استفاده از لایسیمتر در منطقه حاجی آباد هرمزگان" توسط ابوالفتح مرادی دالینی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان؛ محمدرضا نیشابوری، دانشیار گروه خاک شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2129 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه با افزایش جمعیت و نیاز به تولید محصولات غذایی بیشتر، لزوم بهره برداری بهینه از منابع آب و تحصیل حداکثر منافع از واحد حجم آن خصوصاً در مناطق خشک و نیمه خشک از جمله منطقه حاجی آباد در استان هرمزگان که با کمبود آب ( میانگین بارندگی 180 میلی متر ) و نیز کمبود آب با کیفیت مناسب مواجه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کلزا طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین نیازآبی گیاه کلزا با استفاده از لایسیمتر در منطقه حاجی آباد هرمزگان با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.