برای دریافت فایل این Report ابتدا در پایگاه سیویلیکا عضو شوید. جهت عضویت اینجا را کلیک نمایید
Authors
Abstract:
با پیشرفت روزافزون تکنولوژی شاهد سرریز آثار مثبت تکنولوژی به سایر حوزه ها هستیم. در سال های اخیر بنگاه های فناورمحور به کسب وکارهای حوزه مالی نیز ورود پیدا کرده اند و درحال حاضر درحال توسعه قلمرو و تثبیت جایگاه خود به عنوان رقیب و همکار نهادهای مالی متعارف هستند. مهمترین حوزه هایی که فناوران مالی به آنها ورود پیدا کرده اند عبارت است از: پول دیجیتال، خدمات پرداخت داخلی و بین المللی، مشاوره مالی، سرمایه گذاری و پرداخت تسهیلات. ورود فناوران مالی در بسیاری از حوزه ها منجر به افزایش بهره وری و کیفیت ارائه خدمات به مشتریان شده است، البته به جهت دشواری نظارت به روش های متعارف بر این بنگاه ها، فعالیت آنها با مخاطراتی نیز همراه بوده و خواهد بود. یکی از مهمترین مسائل پیش روی حاکمیت ها نحوه تعامل بهینه با این بنگاه هاست به نحوی که منافع آنها برای نظام مالی حداکثر شود و مضرات آنها حداقل. یکی از روش هایی که از سال ۲۰۱۵ تا کنون توسط برخی کشورها استفاده شده است استفاده از «سندباکس تنظیم گری» یا «محیط کنترل نوآورانه» بوده است. هدف از ایجاد محیط کنترل نوآورانه، تطبیق فعالیت فناوران مالی با مقررات مالی است به طوری که مانعی برای توسعه این شرکت ها نباشد و ازطرف دیگر موجب تضییع حقوق مصرف کنندگان نیز نگردد. با این راهکار، این شرکت ها می توانند در یک فضای امن و واقعی، خدمات خود را ارائه نمایند. یکی از مهمترین موضوعات در ارتباط با راه اندازی سندباکس، تعیین متولی و مقام ناظر مناسب آن است، در برخی کشورها بانک مرکزی و در برخی دیگر، نهاد ناظر اوراق بهادار متولی سندباکس است؛ نهاد متولی برمبنای امکانات و توانایی آن نهاد از یک سو و حوزه کسبوکار فناوران مالی آن کشور ازسوی دیگر انتخاب می شود. در ایران نیز در سال های گذشته تلاش هایی در بخش های مختلف دولت، ازجمله بانک مرکزی، سازمان بورس و اوراق بهادار و بیمه مرکزی شده است، با وجود این کماکان در ابتدای راه هستیم و برخی اقدامات انجام شده توسط نهادهای ناظر گویای این مطلب است که هنوز این باور ایجاد نشده است که ماهیت این فناوریها به گونه ای نیست که بتوان از طرق سنتی، اعم از استفاده از ابزار مجوز، اقدام به کنترل آنها نمود. لذا توصیه می شود نهادهای نظارتی در همه بازارهای مالی برای شناخت بهتر فناوری ها و فناوران مالی زیرمجموعه خود از یک سو و آشنایی فناوران مالی با ملاحظات نهادهای ناظر ازسوی دیگر، از تجربه «سندباکس تنظیم گری» استفاده کنند. به بیان دیگر، قبل از شناخت کافی و به ثبات نرسیدن حوزه فعالیت، از وضع قانون و مقررات، بهویژه ورود به جزئیات احتراز شود و صرفا در صورت ضرورت، خطوط قرمز فعالیتها تشریح شود.
Keywords:
Report COI Code
This Report COI Code is . Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1161719/
طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
Research Info Management
Reviews
New Papers
- بررسی رابطه روش تدریس مادام العمر و نقش آن در سرمایه اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه در درس ادبیات فارسی
- نقش زبان فارسی برآموزش مهارت های زندگی در سلامت روان دانش آموزان دبیرستان های شهرستان دلفان
- بررسی اثر بخشی اختلالات مرزی ، پارانویا و وسواس فکری عملی نوجوانان در سه خانواده استبدادی ، قانون مدار و سهل گیر
- بررسی میزان مسئولیت پذیری و جامعه پذیری با سرمایه روانشناختی در حیطه خانواده و جامعه بین دانش آموزان دخترو پسر مدارس دولتی و غیر دولتی
- بررسی عوامل موثر بر کارآمدی ، ناکارآمدی معلم در فضای مجازی مطالعه موردی معلمان شهرستان دلفان
This Papers recently indexed in civilica
New Researchs
- پیاده سازی شبیه ساز کنترل مبتنی بر داده ترانسفورماتور جامع هوشمند
- شناسایی استانداردهای مورد نیاز جهت ارتقای سیستم کنترل و پایش واحدهای گازی جهت پیوست در اسناد مناقصات
- امکان سنجی استفاده از مجازی سازی (همزاد دیجیتال) در صنعت برق
- آینده پژوهی تکنولوژی بلاک چین (زنجیره بلوکی) در صنعت برق
- مبانی فناوری نور و روشنایی
This Researchs recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.