بررسی ظرفیتهای استان اصفهان به منظور ایجاد کانونهای کشاورزی پایدار

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 651

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CAAMSA01_261

تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1390

Abstract:

کشاورزی ارگانیک به علت تأثیر شگرفی که در طولانی مدت بر افزایش سودهی و کاهش هزینه ها خواهدداشت،بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لذا گذار کشاورزی پایدار ضرورتی گریز ناپذیر می باشد. در این تحقیق ظرفیت های استان اصفهان به منظور ایجاد کانون های کشاورزی پایدار بررسی میگردد. به این منظور سه شهر اصفهان، فریدون شهر و کاشان با سه شرایط آب و هوایی متفاوت در استان اصفهان به عنوان نمونه انتخاب شده اند. شرایط فرآوری محصول شامل عملیات کاشت، داشت و برداشت محصولات زارعی و همچنین میزان توسعه صنعتی و آلودگی هوا در این سه منطقه مورد بررسی قرار میگیرد. نتایج حاکی از آن است که شهر اصفهان به دلیل عملکرد بالای محصولات، استفاده از ارقام اصلاح شده و مصرف بیش از نیاز نهاده های کشاورزی از قبیل کودها و علف کش ها و آفت کش ها و همچنین وجود کارخانجات و صنایع بزرگ نظیر ذوب آهن، فولاد مبارکه و ... دسترسی به کشاورزی پایدار در این شهر کاری دشوار و تاحدودی دست نیافتنی است. در منطقه کاشان و اردستان شرایط ایجاد کانون های کشاورزی پایدار در مقایسه با اصفهان از وضعیت مناسب تری برخوردار است؛ اما بهره برداری بی رویه از منابع آب موجب افت آب های زیرزمینی گشته و کیفیت آن تنزل یافته است. لذا در این منطقه نیز دسترسی به کشاورزی پایدار به سختی امکان پذیر است. در مناطق سرد استان نظیر فریدون شهر و داران به دلیل مصرف کم نهاده ها و بهره گیری از ارقام محلی در برخی از محصولات و عدم وجود صنایع و کارگاه های صنعتی بزرگ تا حدودی دسترسی به کشاورزی پایدار را امکان پذیر نموده است.

Authors

روزا ابراهیمیان

کارشناس ارشد توسعه روستایی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سلجوقی، خ. 1387. کشاورزی ارگانیک، رشد و توسعه پایدار تجربه ...
  • مطالب و مستنداتی در زمینه ضایعات محصولات کشاورزی. 1386. مرکز ...
  • دانشگاه پیام نور استان خوزستان - خرداد 1390گ ...
  • نمایش کامل مراجع