هدف قرار دادن لکوس TRAC در رده های سلولی T به وسیله CRISPR-Cpf۱

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 342

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BIOCONF21_0306

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1400

Abstract:

درمان با سلولهای T مهندسی ژنتیکی شده تاکنون برای انواع مختلفی از سرطانها به کارگرفته شده و پتانسیلهای درمانی قابل توجهی را، هم برای تومورهای سخت و هم برای انواع سرطانهای خون، نشان داده است. با این حال، وجود TCRهای اندوژن روی سطح سلولهای T مهندسی شده، استفاده از این درمانها به صورت آلوژن را با چالش ایجاد GVHD (بیماری پیوند علیه میزبان) روبرو کرده است، که در آن TCRهای اندوژن موجود در سطح سلولهای T مهندسی شده علیه بافتهای فرد گیرنده واکنش نشان میدهند. از آنجا که ایجاد کننده این واکنش آلوژن، TCR موجود در سطح سلولهای T مهندسی شده میباشد، جلوگیری از بیان کاربردی TCR در سطح این سلولها در رفع این چالش موثر است. در این پژوهش، ما به ارزیابی کاربرد سامانه ویرایش ژنی CRISPER/Cpf۱ برای از کار انداختن زیرواحد آلفای TCR در یک رده سلول T موسوم به سلولهای Jurkat پرداختیم. در ابتدا سه crRNA برای هدف گرفتن لکوس TRAC که ناحیه ثابت TCR را کد میکند طراحی و ساخته شد. کارایی این سامانه در دو سطح توالی ژنومی و بیان پروتئین به ترتیب با روشهای آنالیز توالی DNA و فلو سایتومتری برر سی شد. نتایج ن شان دادند که دو crRNA از بین سه crRNA طراحی شده علیه لکوس TRAC، حذفهایی در ژنوم ناحیه ثابت TCR ایجاد کردند که مانع از بیان کاربردی TCR روی سطح سلول میگردد. این یافته ها نشان میدهد که CRISPER/Cpf۱ سیستم ویرایش ژنی مناسبی در راستای حذف بیان کاربردی TCR اندوژن از سطح سلولهای Jurkat میباشد. با استفاده از دو crRNA طراحی شده در این مطالعه میتوان سامانه ویرایش ژنی CRISPER/Cpf۱ را برای حذف TCR اندوژن از سطح سلولهای T انسانی برای ایجاد درمانهای مبتنی بر سلولهای T مهندسی ژنتیکی شده آلوژن به کار برد.

Keywords:

CRISPER-Cpf۱ , از کارانداختن لکوس TRAC , حذف TCR اندوژن.

Authors

زهره حکاک زاده یزدی

دانشگاه علم و فرهنگ، دانشکده علوم پایه و فناوریهای نوین زیستی، گروه ژنتیک مولکولی، تهران، ایران. پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلولهای بنیادی جهاددانشگاهی، مرکز تحقیقات علوم سلولی، گروه سلول های بنیادی و زیست شناسی تکوینی، تهران، ایران

علی صیادمنش

پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلولهای بنیادی جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات علوم سلولی، گروه سلولهای بنیادی و زیست شناسی تکوینی، تهران، ایران.

محسن بصیری

پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلولهای بنیادی جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات علوم سلولی، گروه سلولهای بنیادی و زیست شناسی تکوینی، تهران، ایران.