بررسی تاثیر مقادیر مختلف گوگرد و کمپوست پسماند شهری بر pH خاک و جذب عناصر ریزمغذی در ذرت علوفه ای

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 351

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-15-3_011

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1400

Abstract:

گوگرد و مواد آلی نقش قابل توجهی در بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک ها، به خصوص خاک های آهکی دارند؛ این پژوهش، بر آن شد تا با انتخاب نسبت های مختلف گوگرد و کمپوست پسماند شهری، نسبت اختلاط بهینه و نیز میزان جذب عناصر ریز مغذی در ذرت علوفه ای را با افزودن این مواد به خاک تعیین نماید. در این تحقیق، از طرح آماری کاملا تصادفی با سه تکرار و با دو فاکتور M و T - که به ترتیب مقدار کل کود کمپوست و گوگرد اضافه شده به گیاه و نسبت گوگرد به کمپوست در کود مصرفی بود- استفاده شد. فاکتور M در چهار مقدار صفر، ۵/۰، ۱ و ۲ % وزن خاک هر گلدان و برای فاکتور T چهار نسبت گوگرد به کمپوست ۱:۱، ۱:۲، ۱:۳ و ۱:۴ در نظر گرفته شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تمام تیمارها (واحدهای آزمایشی) در سطح یک درصد سبب کاهش معنی دار pH نسبت به شاهد شدند. تیمار T۲M۴ ( با ۲ % گوگرد به کمپوست و با نسبت ۱:۲) بیشترین کاهش pH خاک را داشت.  میزان غلظت و روی جذب شده توسط گیاه نیز در اغلب تیمارها، با تفاوت معنی داری در سطح ۵ % نسبت به شاهد مشاهده شد. غلظت و میزان آهن جذب شده توسط گیاه نسبت به شاهد افزایش نشان داد ولی از لحاظ آماری در سطح ۵ %، معنی دار نبود.

Authors

محمدرضا صبور

استادیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی جواجه نصیر الدین طوسی- تهران،ایران.

مرتضی شکری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی کبودرآهنگ، گروه عمران دانشگاه بوعلی سینا- همدان، ایران ( مسئول مکاتبات).

سعید سماوات

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب تهران، بخش تحقیقات حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه.

محمدرضا فراهانی

کارشناس ارشد مهندسی عمران- محیط زیست، دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی-تهران،ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :