تاثیر شهرسازی و تغییرکاربری اراضی بر برخی شاخص های کیفیت خاک در حوضه زیارت استان گلستان

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,004

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_325

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

امروزه نرخ سریع رشد جمعیت سبب شده تا پوشش طبیعی سطح زمین به خصوص در اراضی جنگلی توسط بشر تخریب و برای تولید محصولات کشاورزی، دامپروری و گردشگری تغییر کاربری داده شود. تغییر کاربری اراضی مهمترین فاکتور مدیریتی موثر بر سلامت وکیفیت خاک به شمار می رود و در این میان، محتوای ماده آلی خاک و تنفس میکروبی می تواند شاخص مناسبی برای کیفیت خاک در نظر گرفته شود. به همین منظور مطالعه ای در منطقه زیارت واقع در استان گلستان با هدف بررسی تغییرات کربن آلی ، تنفس میکروبی و pH در چهار کاربری جنگل، مرتع، کشاورزی و شهری و در دو جهت شمالی و غربی انجام شد. نمونه برداری خاک از عمق 0 تا 30 سانتی متر و مقایسه نتایج با روش اسپلیت پلات و در قالب طرح کاملا تصادفی در شش تکرار انجا م و کربن آلی، تنفس میکروبی و pH نمونه ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که مقدار مواد آلی در کاربری های شهر، کشاورزی و مرتع به ترتیب 69 ، 52 و 40 درصد، تنفس میکروبی به ترتیب 26 ، 5 و 22 درصد کاهش نسبت به جنگل نشان داد. همچنین pH به ترتیب 13 ، 14 و 17 درصد افزایش نسبت به جنگل نشان داد. بنابراین می توان نتیجه گرفت در منطقه جنگلی زیارت که به تازگی برای مصارف گردشگری و توریستی مورد بهره برداری بیش از اندازه قرار گرفته، تغییر کاربری از جنگل به مرتع، کشاورزی و شهری سبب کاهش چشمگیری مواد آلی خاک و تنفس میکروبی گشته وخاک سطحی را در برابر فرسایش آسیب پذیر نمود ه و کیفیت و سلامت خاک را متاثر کرده است.

Authors

یونس خالدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته خاکشناسی

فرشاد کیانی

استادیار گروه خاکشناسی،

سهیلا ابراهیمی

استادیار گروه خاکشناسی،

سیدعلیرضا موحدی نائینی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • Doichiano V, Zhiyanski M, Hursthouse A 2006. Impact of urbanization ...
  • Khormali F, Ajami M, Ayoubi S, Srinivasarao Ch, Wani S.P. ...
  • Lazaro V, Zuquette Osni J, Pejon B.palma. 2009. Environmentl degradation ...
  • Emadi M, Baghernejad M, Memarian, H.R.. 2009. Effect of land-use ...
  • /321a@ ...
  • /283a(b) 7/505a(a) 7/278a(b) ...
  • نمایش کامل مراجع