مقایسه گوارش پذیری ارقام جو بومی و اصلاح شده ایران با استفاده از تکنیک تولید گاز

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,064

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_446

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

در این آزمایش پتانسیل خوراکی سه کولتیوار دانه جو اصلاح شده ( بهمن، صحرا و ریحان 03 ) و یک کولتیوار جو بومی (جو سیاه) ایران با استفاده از ترکیبات شیمیایی و تکنیک تولید گاز ارزیابی شد. 200 میلی گرم از نمونه های تهیه شده، با مایع شکمبه که از سه راس گوسفندبلوچی فیستوله شده تهیه شده بود در داخل ویال های شیشه ای 120 میلی لیتری کشت داده شد و تولید گاز توسط دستگاه فشارسنج در زمان های2، 4، 6، 8، 12 ، 24 ، 36 ، 48 ، 72 و 96 ساعت ثبت گردید. با استفاده از حجم گاز تولید شده در 24 ساعت پس از انکوباسیون، میزان ماده آلی قابل هضم و انرژی قابل متابولیسم محاسبه گردید. نتایج اندازه گیری ترکیبات شیمیایی نشان داد که از نظر مقدار خاکستر و پروتئین خام اختلافمعنی داری بین کولتیوارهای مورد آزمایش وجود داشت( 05 / P<0 ). نتایج ارزیابی گوارش پذیری کولتیوارهای مختلف جو با استفاده از روش تولیدگاز نشان داد که میزان بخش b (حجم گاز تولیدی)، c (ثابت نرخ تولید گاز )، قابلیت هضم ماده آلی و انرژی قابل تابولیسم جو بومی بطور معنیداری کمتر از کولتیوارهای اصلاح شده بود ( 05 / P<0 ). بطوریکه میانگین بخش c ،b ، قابلیت هضم ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم کولتیوارهای جو اصلاح شده و بومی به ترتیب 8/ 78 و 72 میلی لیتر، 114 / 0 و 101 / 0 در ساعت، 82 و 7/ 76 درصد، 2/ 13 و 2/ 12 مگاژول در کیلوگرم مادهخشک بود.

Keywords:

جو سیاه , تولید گاز , انرژی قابل متابولیسم و قابلیت هضم ماده آلی

Authors

عین اله عبدی قزلجه

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

حسن فضایلی

موسسه تحقیقات علوم دامی

احمد یوسفی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

حسن تیمورنژاد

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abdi Ghezeljeh E, Danesh Mesgaran M, Nasiri Moghaddam H, Fazaeli ...
  • Menke KH, Steingass H. 1988. Estimation of energetic feed value ...
  • Reynolds WK, Hunt CW, Eckert JW, Hall MH. 1992. Evaluation ...
  • Comparison of digestibility of Iranian landrace and improved barley grain ...
  • نمایش کامل مراجع