تاثیر سکوت سازمانی بر عملکرد شغلی (مورد مطالعه: پرستاران بیمارستان بوعلی سینا مازندران)
Publish place: Iranian Journal of Nursing Research، Vol: 12، Issue: 5
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 230
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-12-5_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: با توجه به رقابت جهانی، ارزیابی عملکرد شغلی برای بقاء سازمان مورد نیاز می باشد و دلیل اصلی برای ارزیابی و اندازه گیری عملکرد سازمان، افزایش اثربخشی کلی سازمان و فرآیندهای کسب و کار می باشد. هدف: هدف این تحقیق، بررسی تاثیر سکوت سازمانی بر عملکرد شغلی می باشد.
روش کار: روش تحقیق از نوع همبستگی و رگرسیون (پیش بینی) می باشد. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران بیمارستان بوعلی سینا مازندران در سال ۱۳۹۴ به تعداد ۲۵۰ نفر هستند که حجم نمونه به وسیله فرمول کوکران به تعداد ۸۴ نفر برآورد شد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش دو عدد پرسشنامه استاندارد- عملکرد سازمانی اچیو (۲۰۰۳) و سکوت سازمانی ونداین و همکاران (۲۰۰۳) - می باشد که روایی و پایایی آنها مورد تائید می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار ۱۸ SPSS انجام خواهد شد.
یافته ها: سکوت سازمانی قادر هست حدود ۲۰% از عملکرد سازمانی را تبیین نماید. سکوت تدافعی (۰۵/۰ > P، ۲۳/۰- = r) و مطیع (۰۵/۰ > P، ۱۵/۰- = r) با عملکرد سازمانی رابطه منفی دارد و سکوت نوع دوستانه با عملکرد سازمانی رابطه مثبت دارد (۰۵/۰ > P، ۱۹/۰ = r) که در سطح اطمینان ۹۵% معنادار می باشند.
نتیجه گیری: با توجه به میزان بالای سکوت تدافعی در بین پرستاران، به مدیریت بیمارستان توصیه می شود که راهکارهای غلبه بر ترس و شکست سکوت سازمانی و ایجاد آوای سازمانی را به کار گیرند و باعث افزایش عملکرد سازمان خود در دنیای رقابتی امروزی گردند.
Keywords:
Authors
حبیبه نجفی
Faculty of Educational and Psychology Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
علی خالق خواه
Faculty of Educational and Psychology Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :