خاموشی ژن CLF با استفاده از تکنیک RNAi به منظور ایجاد گیاه تراریخته ی زود گلده آرابیدوپسیس

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,850

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_722

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

یکی از مشکلات بشر در امر کشاورزی ناسازگار بودن شرایط محیطی برای گیاهان کشت شده بوده و هست و پژوهشگران درصدد انتخاب ارقام سازگار با شرایط ویژه ی محیطی یا تغییر گیاهان با توجه به شرایط محیطی منطقه هستند. از صفات حائز اهمّیّت در این خصوص، زود گلدهی، به ثمر رسیدن سریع و دارا بودن دوره ی رشد کوتاه است. کنترل زمان گلدهی در گیاهان نیازمند آبشاری از فعالیت متوالی ژن هایی است که تحت کنترل فاکتورهای محیطی و درونی می باشند. یکی از این ژنها CLF (Curly Leaf) می باشد که نقش کلیدی در به تأخیر انداختن زمان گلدهی دارد. به همین دلیل در این تحقیق که از تیر ماه سال 1389 در دانشگاه تربیت معلّم آذربایجان آغاز شده، برانیم تا با استفاده از تکنیک مدرنRNA interference این ژن را در سطح پس از رونویسی مهار کنیم و بدین وسیله رقمی با گلدهی زودهنگام بدست آوریم. برای سنتز ساختار سنجاق سری مورد نیاز در این تکنیک، قطعه ای از ژن CLF آرابیدوپسیس تالیانا توسّط PCR تکثیر و با کلونینگ در دو جهت سنس و آنتی سنس درون وکتور pFGC5941 قرار گرفت. آنگاه ساختار سنجاق سری در این وکتور نوترکیب به واسطه ی آگروباکتریوم، به گیاه آرابیدوپسیس تالیانا انتقال یافت. گیاهان تراریخته ی بدست آمده، به منظور تایید حضور ترانس ژن در آن ها، توسط PCR و RT-PCR بررسی شده و مطالعات روی فنوتیپ گلدهی و میزان خاموش شدن ژن CLF در نسلهای بعدی این گیاهان تراریخت نشان داد که کاهش بیان ژن CLF در آنها باعث افزایش بیان ژنFT (Flowering locus T) و در نهایت زودگلدهی آنها شده است

Keywords:

Authors

ندا دیدار

گروه بیولوژی سلولی و مولکولی و گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت معل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Blazquez M., Koornneef M., Putterill J., (2001), Flowering on time: ...
  • Czermin B., Melfi R., , McCabe D., Seitz V., Imhof ...
  • Fire A., Xu S., Montgomery M., Kostas S., Driver S., ...
  • He Y., (2009), Control of the transition to flowering by ...
  • Jiang D., Wang Y., Wang Y., He Y., (2008), Repression ...
  • Napoli C., Lemieux C., Jorgensen R., (1990), Introduction of a ...
  • Tehseen M., Imran M., Hussain M., Irum Sh., Ali Sh., ...
  • نمایش کامل مراجع