تأثیر ترکیب تیمار های هورمونی و سرمادهی مرطوب بر بهبود جوانه زنی گیاه دارویی گلپر ایرانی(Heracleum persicum)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,090

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_929

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

کشت گیاهان دارویی یکی از بخش های مهم در کشاورزی نوین است. گلپر گیاهی از خانواده چتریان است که بعلت وجود خواب بذر کشت آن با مشکلاتی مواجه است. بدین منظور آزمایش حاضر در قالب طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشگاه بیرجند به اجرا درآمد. فاکتور های آزمایش شامل تیمار های هورمونی(غلظت های 025/0 و 035/0 ppm از هورمون بنزیل آمینو پورین(BAP) و غلظت های 100 و 200 ppm از هورمون جیبرلیک اسید (GA))، مدت زمان سرمادهی (2، 4، 6 و 8 هفته سرمادهی و بدون سرمادهی) و تیمار شاهد (بدون تیمار) بودند. نتایج نشان داد هم هورمون و هم مدت زمان سرمادهی اثر معنی داری بر درصد و سرعت جوانه زنی داشتند. اثر متقابل آن ها تنها بر سرعت جوانه زنی مؤثر بود. در کل مدت زمان سرمادهی بیشتر و اعمال هورمون صرف نظر از غلظت آن موجب بهبود جوانه زنی در گلپر شد.

Authors

فاطمه چراغی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر.

سهیل پارسا

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند.

مجید جامی الاحمدی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

سهراب محمودی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :