تاثیر تمرین هوازی به همراه مکمل رزوراترول بر فاکتور التهابی زنان مبتلا به دیابت نوع ۲

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 87

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

UMAPHYSIO01_078

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401

Abstract:

پاتوژنز دیابت توسط یک مجموعه پیچیده از سلولهای پیش التهابی و سایتوکین ها هدایت می شود و از این مجموعه ، اینترلوکین ۶-(IL-۶) نقشی اساسی را در التهاب مزمن مرتبط با دیابت نوع دو ایفا می کند. استفاده از مکملها و عصاره های گیاهی و تمرینات ورزشی برای درمان دیابت نوع دو امروزه رواج یافته است. هدف از مطالعه حاضر تاثیر تمرین هوازی به همراه مکمل رزوراترول بر فاکتور التهابی زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ است. مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد ۲۴ زن مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور داوطلبانه و به صورت تصادفی و مساوی به سه گروه مکمل ، تمرین+ مکمل ۴۰۰) میلی گرم رزوراترول) و گروه کنترل تقسیم شدند. آزمودنیها به مدت ۶ هفته، ۳ جلسه در هفته و هر جلسه ۴۰ تا ۶۰ دقیقه با شدت ۴۵ - ۶۵ درصد ضربان قلب ذخیره به تمرین پرداختند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و تی همبسته در سطح معنیداری (p < ۰/۰۵) انجام شد. نتایج نشان می دهد که پس از مداخله، سطح سرمی IL-۶ در گروه تمرین هوازی + مکمل (P =۰/۰۱) کاهش معنیداری نسبت به گروه مکمل و گروه کنترل داشته است. بررسی تغییرات بین گروهی نشان می دهد بین گروه تمرین + مکمل و گروه مکمل اختلاف معنی داری در میزان IL-۶ وجود دارد p =۰/۰۰۲) ، .( f = ۱/۵۶ همچنین نتایج آزمون تعقیبی توکی در مورد IL-۶ نشان داد که اختلاف معنی داری بین گروه کنترل و گروه تمرین+ مکمل (p =۰/۰۰۳) و بین گروه مکمل و گروه تمرین + مکمل (p =۰/۰۳۱) وجود دارد. بر اساس یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد مصرف توامان مکمل رزوراترول و انجام تمرینات هوازی میتواند با کاهش سطح IL-۶ ، دارای اثرات ضد التهابی و محافظتی در زنان دیابتی نوع ۲ داشته باشد.

Authors

انسیه یزدخواستی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاهمحقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

فرناز سیفی اسگ شهر

استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی،دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

محمدابراهیم بهرام

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاهمحقق اردبیلی، اردبیل، ایران.