عوامل بروز خیانت کارگزاران نظام اسلامی از منظر کتاب و سنت ؛ با تاکید بر آموزه های نهج البلاغه

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 474

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CTCONF07_153

تاریخ نمایه سازی: 26 آبان 1401

Abstract:

اسلام، مقام و منصب را امانتی الهی برای کارگزاران حکومت اسلامی می داند. یکی از عوامل مهم بروز فساد و انحطاط نظام اسلامی در طول تاریخ ، خیانت کارگزاران بوده است . در کتاب و سنت ، همواره خیانت مورد نکوهش قرار گرفته و از گناهان کبیره شمرده شده است . این پژوهش که با روش تحلیلی - توصیفی سامان یافته بر آن است که علل و عوامل بروز خیانت کارگزاران نظام اسلامی را با استناد به کتاب و سنت و با تاکید بر آموزه های نهج البلاغه در دو بعد اخلاقی - فردی، و اجتماعی - حاکمیتی بررسی نماید. شناخت هر یک از عوامل بروز خیانت کارگزاران و راهکارهای مقابله با آنها می تواند سهم چشمگیری در پیشگیری از وقوع این جرم و دفع آسیب های آن از جامعه اسلامی داشته باشد. یافته های پژوهش حاکی از آنست که برخی از مهم ترین عوامل فردی- اخلاقی بروز خیانت کارگزاران ضعف ایمان و بی تقوائی ، غفلت از یاد مرگ و روز رستاخیز، حب الدنیا و گرایش به تکثیر مال، اولویت دادن به تعلقات قومی - قبیله ای و حزبی - باندی و تعلق خاطر افراطی به فرزندان است . همچنین عدم نظارت مستمر محسوس و نامحسوس، عدم توجه به نیازهای مادی کارگزاران و تامین آن و عدم برخورد (مجازات بازدارنده) با کارگزاران خائن از اهم عوامل اجتماعی - حاکمیتی بروز خیانت کارگزاران است .

Authors

محمدحسین زارعی رضائی

عضو هئیت علمی ، استادیار گروه الهیات و معارف اسلامی ، دانشگاه فرهنگیان، پردیس آیت الله طالقانی »ره«، قم / ایران.

جواد حجتی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته الهیات و معارف اسلامی ، گرایش علوم قرآن و حدیث ، دانشگاه فرهنگیان، پردیس آیت الله طالقانی »ره«، قم / ایران

سیدمحمد اکرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته الهیات و معارف اسلامی ، گرایش علوم قرآن و حدیث ، دانشگاهفرهنگیان، پردیس آیت الله طالقانی »ره«، قم / ایران.